Gość szpuladrutu Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Na Boga!Jak można z VIN-u odczytać datę pierwszej rejestracji?Przecież najpierw moto ma VIN, a potem się go kupuje i po raz pierwszy rejestruje. Nie spotkałem się z odwrotną sytuacją.Może mają jakiś swój wewnętrzny system - ewidencję motocykli i mając vin można sprawdzić kiedy był sprzedany/zarejestrowany w jakim salonie i komu. Wiem że niektóre marki (niekoniecznie chodzi o motocykle) takie coś prowadzą i jeżeli pojazd był serwisowany w aso to można sprawdzić co i przy jakim przebiegu było robione. Ale to takie gdybanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 VIN jest standartem.polecam:http://pl.wikipedia.org/wiki/Vehicle_Identification_Number Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szpuladrutu Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 no dobra ale sprzedając motocykl wystarczy go wpisać do systemu (znaczy się zczytać z motocykla czy innego pojazdu). Nikt nie mówi tu o jego modyfikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrSebas Opublikowano 20 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 A więc triumph jest z 2009 roku i to nie podlega dyskusji, tyle że będę musiał powołać rzeczoznawce, żeby zarejestrować motocykl, bo raczej na słowe mi nie uwierzą w wydziale komunikacji. Co do daty pierwszej rejestracji itd. triumph ma swój system w którym wpisują całą historie motocykla, począwszy od piewszej rejestracji, poprzez serwis i ewentualne naprawy, o ile wszystko było robione w ASO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R@F Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 (edytowane) Triumph motocykle wyprodukowane po 1 lipca np. 2008 datuje je juz jako modele 2009. Dlatego teraz sa w salonach modele 2012. Jezeli to nie jakis skladak to moze tutaj lezy problem? Tak przygladajac sie troche zdj nie widze roznicy miedzy twoim a modelem 2009 po lifcie. Zaciski masz juz z nowej werji. Gratuluje sprzetu! Edytowane 21 Września 2011 przez R@F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrSebas Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 A Wiec sprawa już dawno się rozwiązała, mianowicie w drugiej stacji diagnostycznej znajomy po aktualizacji systemu sprawdził mój vin i okazało się że motocykl jest z 2009 r. tak więc Triumph jest już zarejestrowany i wszystko gra, obyło się bez rzeczoznawcy i zbędnych kosztów, jedynie kosztowało mnie to trochę nerwów. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi