TybuR Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 byłem ale późno bo ok 22.20...przeszedłem się po parkingu ale nie widziałem Was nigdzie więc albo Was już nie było albo nie zauważyłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinrednose Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Byliśmy do 23. Staliśmy na górze przy ulicy. Motongi zostawiliśmy na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danon93 Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Bylismy na wiadukcie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szybki 81 Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Szybki81,Pisałeś coś o wypadzie czerwcowym w góry.Jakies konkretniejsze plany masz? Myślałem też żeby zorganizować w czerwcu jakiś 2 dniowy wypadzik, wtedy pewnie będzie więcej chętnych.Pomyślcie nad tematem. Dla mnie ideał to namioty. Cześć Od Piątku do najbliższej soboty jestem nad morzem, zabrałem rodzinę puszką i jak tylko usłyszę gdzieś moto to łep mi lata na wszystkie strony. Oj pośmigał bym :-) A wracając do tematu gór planuję wyruszyć w boże ciało lub poniedziałek zaraz po tym długim weekendzie.Jadę kompletnie bez planu z jednym plecakiem w którym będę miał najpotrzebniejsze żeczy.Jedno jest pewne że zaczynam rundkę od miejscowości Wisła a potem gdzie 2 koła zaniosą, w dzień jadę wieczorem szukam noclegu no i tak przez kilka dni aż mi się znudzi to wrócę. Chcę dokładnie objeździć polskie góry i trochę słowackich. Co do wypadu 2 dni pod namiot tez fajny pomysł tylko kłopot jak to wszystko zabrać na naszych maszynach ja nie mam żadnych kufrów ani toreb więc ja na pewno nie będę miał możliwości zabrać śpiworu czy karimaty :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TybuR Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 my staliśmy centralnie na środku przy samym wiadukcie..obok tego BMW przy którym leżały opony do zmiany..jak staliście na wiadukcie to powinniście mnie widzieć bo byliśmy na 6 motocykli i zajmowaliśmy dość spory kawałek..no ale trudno..do następnego.. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szybki 81 Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Zapomniałem dodać ze jeden z naszych forumowiczów podał na wcześnkejszych postach ładną traskę w górach z fajnymi winklami mam też w planach na 100% przejechać się tą uliczką :-) Danon93 A zapomniałem Ci powiedzieć że już wiem co było z tą trzęsącą się kierownicą. A odkryliśmy to z marcinrednose i michalskim przed wyjazdem do czerska. Wyobraź sobie że amor skrętu mi się odkręcił na najważniejszym mocowaniu (mocowanie tłoka) i przez to miał luzy raz łapał raz nie i dlatego moto było niestabilne podczas zwalniania z dużych prędkości. Całe szczęście że Marcin miał klucze przy sobie i odrazu mogłem mojego zecika podleczyć. PS Ale i tak latam na 2.9 z przodu :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danon93 Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Kurde ,że tego nie sprawdziłem ... no cóż całe życie człowiek się uczy:) Mam nadzieję ,że choć troszkę moje rady pomogły:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinrednose Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Z tymi amorami to trzeba uważać.Mi jak źle zamontowali to w ogóle się jeździć nie dało. Nawet przy małych prędkościach.Myślałem że hamulce mi blokowały same - masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szybki 81 Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Kurde ,że tego nie sprawdziłem ... no cóż całe życie człowiek się uczy:) Mam nadzieję ,że choć troszkę moje rady pomogły:) No jasne że były pomocne, teraz przynajmniej wiem na co zwracać uwagę w takich sytuacjach. Dzięki Daniel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danon93 Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Jutro mam mature - tragedia...garnitur te sprawy masakra jakas... jeszcze jutro ma być taka ładna pogoda pewnie się spoce jak swinia;P ale wynagrodzi mi to motocykl sobie polece na legionowa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinrednose Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Jutro mam mature - tragedia...garnitur te sprawy masakra jakas... jeszcze jutro ma być taka ładna pogoda pewnie się spoce jak swinia;P ale wynagrodzi mi to motocykl sobie polece na legionowa:) To jeszcze nie skończyły sie matury? Panowie, też wam "puchną hamulce" tak jak mi i Danonowi?Nie wiem czy szykować kasę na oplot :( czy wystarczy zmienić płyn hamulcowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szybki 81 Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 To jeszcze nie skończyły sie matury? Panowie, też wam "puchną hamulce" tak jak mi i Danonowi?Nie wiem czy szykować kasę na oplot :( czy wystarczy zmienić płyn hamulcowy? Ja akurat mam w stalowym oplocie ale chętnie się dowiem jak wam się to objawia.Przewody się pompują w balon czy co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danon93 Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 teraz mam jeszcze 3 ustne...;/ masakra To jeszcze nie skończyły sie matury? Panowie, też wam "puchną hamulce" tak jak mi i Danonowi?Nie wiem czy szykować kasę na oplot :( czy wystarczy zmienić płyn hamulcowy? Sluchaj tylko jak wymienisz płyn np na DOT5&6 To musisz ten plyn wymieniac jakies 2 do 3 razy w sezonie on dużo szybciej lapie wilgoc:) oplot zadziała tylko wtedy gdy masz plyn powyżej tych wartości :) czyli np 6... lub wyżej jak znajdziesz taki w sprzedaży :P guma się rozszerza i plyn jest rzadszy ... dlatego klamka wchodzi dalej , powodując ,ze hamowanie jest mniej efektywne a płyn o mniejszej wartości przy salowym oplocie poprostu mija się z celem ponieważ będzie się gotował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinrednose Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 ja mam wrażenie że twardnieje mi hamulec i przez to jest mało dozowalny - albo lekko albo do zblokowania.Tak to czuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danon93 Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Marcino:) kiedy zmieniałeś płyn hamulcowy i na jakiej firmy?? jaki DOT?? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi