barteck Opublikowano 5 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2004 jednak Zdecydujemy się z tatą raczej na NSR. Mniej awaryjna od RS, a jeśli już coś to tańsze części. jeździłem 5 lat skuterem, w zeszłym roku dużo jeździłem crossem kolegi i mam wyrobione już wszystkie przydatne nawyki :-) . Cylinder Polini 160ccm kosztuje 2100zł. Wie ktoś ile pali NSR i jak z żywotnością??Dzięki za wszystkie rady!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasiliy Opublikowano 5 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2004 i jak z żywotnością?? heh a jakiej zywotonosci sie spodiewasz po 30 KM z 125 ccm ?? : Dszkoda ze nie decydujesz sie na 4 T...ale przynajmniej HONDE wybrales ! :D udanego zakupupzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilu Opublikowano 5 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2004 NSR pali jakieś 3 - 4 litry (mi, przy ekonomicznej jezdzie), ale gdzies w necie czytalem, ze pali !! 5,4 l / 100km !! Moja jest z 96 roku, silnik jest igła, nigdy nie rozpoławiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IG?A Opublikowano 5 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2004 Moja aprilia potrafiła wziąć i 6,5 litra przy dobrym wstawianiu... A co do decyzji to bardzo dobra..... NSR to swietny motorek kumpel miał z 98 roku zrobił w sezonie 28000km i nic sie z nią nie działo... fakt że trochę powyżej 34000km musiał wymienić tłok.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jumper Opublikowano 5 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2004 powiem szczerze, że znacznie bardziej obstawałbym za 4t, czyli w tym wypadku varadero. Każdy wie jak to jest z dwusuwami. Kupują je głównie młodzi ludzie w celu dosłownie konkretnego dawania w palnik. Bardzo nie polecam motocykli z przeprowadzonym tuningiem pollini. wiadomo, że to już są motocykle po bardzo ostrym pałowaniu. Zastanów się jeszcze. Jestem pewien, że do varadero nie dzorzucisz złotówki, a poza tym ładnie tez idzie w dolnym zakresie obrotów. w takiej nsr`ce masz tylko dwie opcje jazdy. Albo jechać bardzo wolno, albo dawać po oporach. Z Varadero wg mnie bedziesz bardziej zadowolony. jednak cokolwiek kupisz zycze miłego pokonywania kilometrów. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteck Opublikowano 6 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2004 Teraz takie pytanko: Czy NSR nadaje się, żeby jezdził nią facet o wzrośćie 184 cm?? Tatuś też będzie pomykał czasami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARTIG Opublikowano 7 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2004 lol torche pozno trafilem na ten temat i powiem tak: Mam od konca zeszlego sezonu RS125 '97 z przebiegiem 22000 km i od tamtego czasu nie miałem z nią problemow (poza urwanym bakiem, ale to wina mojego wielkiego brzucha :roll: ). Prędkość max 180 km/h ,moc ok 40 KM (poprzedni wlasciciel tak twierdzil). Ogolnie wszystko co mozliwe wymienione na sportowe i spalanie ok 13l./100 km :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 7 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2004 spalanie ok 13l./100 km gadasz 8O 8O 8O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARTIG Opublikowano 7 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2004 niestety, ale niedlugo oddaje ja do serwisu i moze to wyreguluja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilu Opublikowano 7 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2004 Ja mam 186 cm i jezdze spoko na NSR. Dzisiaj ją przerobiłem na Streeta :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
super Opublikowano 8 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2004 lol torche pozno trafilem na ten temat i powiem tak: Mam od konca zeszlego sezonu RS125 '97 z przebiegiem 22000 km i od tamtego czasu nie miałem z nią problemow (poza urwanym bakiem, ale to wina mojego wielkiego brzucha :roll: ). Prędkość max 180 km/h ,moc ok 40 KM (poprzedni wlasciciel tak twierdzil). Ogolnie wszystko co mozliwe wymienione na sportowe i spalanie ok 13l./100 km :) Mniej ci po regulacji niebędzie palić tylko lepiej chodzić niedusić się itp. a co w niej wymieniłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
super Opublikowano 8 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2004 powiem szczerze, że znacznie bardziej obstawałbym za 4t, czyli w tym wypadku varadero. Każdy wie jak to jest z dwusuwami. Kupują je głównie młodzi ludzie w celu dosłownie konkretnego dawania w palnik. Bardzo nie polecam motocykli z przeprowadzonym tuningiem pollini. wiadomo, że to już są motocykle po bardzo ostrym pałowaniu. Zastanów się jeszcze. Jestem pewien, że do varadero nie dzorzucisz złotówki, a poza tym ładnie tez idzie w dolnym zakresie obrotów. w takiej nsr`ce masz tylko dwie opcje jazdy. Albo jechać bardzo wolno, albo dawać po oporach. Z Varadero wg mnie bedziesz bardziej zadowolony. jednak cokolwiek kupisz zycze miłego pokonywania kilometrów. :) To nieprawda ja znam kolesia co ma NSR z cylindrem polini 160 i jeźdźi spokojnie niekatuje a v-maz wynosi 140 na zablokowanym wydechu a jak założył sportowy to jechał 180 i mogła więcej tylko się bał chyba mówimy o tym samym on ją chce teraz sprzedać !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasiliy Opublikowano 9 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2004 To nieprawda ja znam kolesia co ma NSR z cylindrem polini 160 (... ) jak założył sportowy to jechał 180 i mogła więcej tylko się bał chyba mówimy o tym samym on ją chce teraz sprzedać !!!zaprzeczasz sam sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARTIG Opublikowano 9 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2004 Mniej ci po regulacji niebędzie palić tylko lepiej chodzić niedusić się itp. a co w niej wymieniłeś ? dokladnie nie wiem bo kupilem juz przerobiona, ale jest to malo wazne, wazne ze dobrze chodzi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IG?A Opublikowano 10 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2004 wymień tłok anapewno będzie lepiej... pierw sprawdź ciśnienie jak poniżej 9 atm to wymień na nowym jest ok 11 a spalanie spadnie napewno z 3litry... pozdro... (też miałem aprilie :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi