Skocz do zawartości

Wwa Powsin, Konstancin, Piaseczno

MYCHA75
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mi też się podobało, chociaż jak dla mnie mogło być odrobinkę szybciej. Jeśli nie będziecie mieli nic przeciwko temu, dam namiary na Waszą grupę mojemu kuzynowi na Virago 535. Jeździ bardzo spokojnie i jest z dolnego Mokotowa tak więc miałby bardzo blisko polatać z Wami. Co do spalania to też chyba pobiłem rekord, chociaż jeszcze nie tankowałem po przejażdżce to mam zrobione 300 km i jeszcze prawie ćwiara zbiornika :)

jazda motocyklem to najprzyjemniejsze co można robić w ubraniu ;)

Oj tam szybciej, wiedziałeś na co się piszesz :rolleyes: . Kuzyn jak ma ochotę, niech pisze i się ustawia, może ja albo kto inny dołączy do niego :) .

Wszyscy bardzo spokojni jeźdźcy mile widziani; oby tylko licznik miał wyskalowany w km :biggrin: .

Jeszcze nie wiem, ale wczoraj miałem trochę czasu i zrobiłem mały wypad do Czerwińska n.Wisłą, Wyszogrodu i wracałem do Piaseczna przez Żelazową Wolę i Grodzisk. Tak więc 230 km nabiłem na koła.

Kurcze, Daruś, też właśnie tą trasę miałem ochotę przejechać następną :). Jakbyś miał ochotę się gdzieś wypuścić jutro (sobota), daj znać na kom. Będę rano rozmyślał nad trasą...

Co do niedzieli to ja jeszcze nie wiem, zbyt odległy termin, no i zwykle spędzam go z lubą, ale może coś się wykluje :rolleyes: .

... i zwykle spędzam go z lubą, ale może coś się wykluje :rolleyes: .

Ja w ten weekend dla odmiany spędzam Sobotę grill'owo, a w Niedzielę jadę się przewietrzyć :biggrin:. W planach miałem wypad w Bieszczady razem z BlackWolf'em, ale niestety sprawy służbowe mi nie pozwoliły ... Będę puszczał jeszcze SMS'a do wszystkich znajomych, jak się jednak zdecydujesz, daj znać. No i oczywiście zapraszam wszystkich chętnych na niedzielne przewietrzenie :crossy:

Start - powiedzmy Niedziela godz. 8:30, stacja Luk Oil skrzyżowanie ul Puławska / Energetyczna (przy Decathlon'ie)

Edytowane przez Gandalf

No i kolejne 250 km nawinięte na licznik :crossy: Podziękowania za towarzystwo dla BlackWolf’a i trzymam kciuki za Twój wypad na zlot za tydzień :lalag:

Dla reszty, która się nie zdążyła załapać, lub ogarnęło ich niedzielne lenistwo ;) pokazuje mapę przejazdu. Całość trasy (z przystankami na tankowanie oraz kawę w Kazimierzu) zajęła nam coś ok. 5 h. 30 min. - przelecieliśmy trasą 79 do Góry Kalwarii, przeskoczyliśmy Wisłę trasą 50 i zjechaliśmy na drogę nr 801, która doprowadziła nas prawie do samego celu, czyli Dęblina i Kazimierza Dolnego. Polecam przelecieć się prawą stroną Wisły, bo chociaż co prawda jakość asfaltu na 801’ce pozostawia wiele do życzenia, widoki to rekompensują (w kilku miejscach droga wręcz ociera się o rzekę). Zahaczyliśmy po drodze o Dęblin i Szkołą Orląt, aby docelowo zjechać na przysłowiową kawkę w Kazimierzu Dolnym. Na marginesie uważajcie na miejscową policję, wlepiającą mandaty za postój na samym rynku - bezpieczne miejsce parkingowe znajdziecie z lewej strony Parafii św. Jana Chrzciciela i św. Bartłomieja Apostoła. Powrót przywitał nas deszczem, Wisłę przeskoczyliśmy w Puławach, potem trasą 738 oraz 48 do Kozienic, by na koniec trasą nr 79 dojechać z powrotem do Piaseczna i tym samym zamknąć pętlę :cool:

8-9 czerwca wypad do Ząbkowic Śląskich na "Potworny Zlot " ( czyba jest to na trasie z Wrocławia do Kudowy ) , ogladanie meczu Polska-Grecja na dużym telebimie i zwiedzanie okolic. 8 czerwca rano wyjazd z Piaseczna , a 9 czerwca powrót ( chyba, ze zdecydujemy wracać 10 czerwca ). Szukam chętych. Pogoda ma być super. :rolleyes:

8-9 czerwca wypad do Ząbkowic Śląskich na "Potworny Zlot "

Ja w tym terminie planuje wypad do MRU (tylko na 3 dni), jak opracuje plan - wrzucę na forum / Ale jak mi nie wypali, to się chętnie podłącze na "konkurencyjną wyprawę" :biggrin: Możesz puścić więcej informacji, co to za zlot, jakie koszty, itd ?

Dodane 28.05.2012

Plan wypadu 3 dniowego do MRU i kilku innych atrakcji TUTAJ (broń Boże nie robie komkurencji, ot poprostu zbieg terminów :cool:)

Edytowane przez Gandalf

Przynajmniej jest w czym wybierać i kierunek mniej więcej podobny :)

Ja bym dorzucił trzecią opcję - zlot TDM w Oberwiesenthal DE, ale to raczej tylko dla motorków TDM :rolleyes: .

Edytowane przez MYCHA75