MYCHA75 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 (edytowane) Też już sezon rozpocząłem, piewsza przejażdżka wykonana, niestety do Iwicznej nie dałem rady :(. A jeśli pogoda dopisze to do Częstochowy 15.04 się wybiorę, chętnie w parze lub małej grupce, która lubi turlanie tak 90-100/h.Do tej prędkości nuudna gierkówa się nie nadaje, więc w tym roku preferuję alternatywną. Mniej więcej równolegle, a bardziej malowniczo i mniej monotonnie jechałoby się np. na-Grójec-Nowe Miasto n.Pilicą-Końskie->[42] Przedbórz-Radomsko->[91] Częstochowa.Do Odrzywołu droga dość przyjemna, dalej nie jechałem :). Edytowane 7 Kwietnia 2012 przez MYCHA75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daruś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Też już sezon rozpocząłem, piewsza przejażdżka wykonana, niestety do Iwicznej nie dałem rady :(. A jeśli pogoda dopisze to do Częstochowy 15.04 się wybiorę, chętnie w parze lub małej grupce, która lubi turlanie tak 90-100/h.Do tej prędkości nuudna gierkówa się nie nadaje, więc w tym roku preferuję alternatywną. Mniej więcej równolegle, a bardziej malowniczo i mniej monotonnie jechałoby się np. na-Grójec-Nowe Miasto n.Pilicą-Końskie->[42] Przedbórz-Radomsko->[91] Częstochowa.Do Odrzywołu droga dość przyjemna, dalej nie jechałem :). Helo, wczoraj dołaczyłem do forum i też jestem z tej okolicy. Wybieram się do Częstochowy 15.04, tak więc możemy się poturlać razem i jeszcze z kimś. Myślałem o tej trasie alternatywnej bo gierkówka obecnie to szajs. Możemy umówiś się 15.04 np o 9.00 na parkingu pod Tesco w Grójcu. Daj znać co Ty na to.Pozdro Dawno się nie udzielałem:)Podrzucę pewien pomysł...Moja siostra ma ślub 13 maja b.r.W ramach prezentu ślubnego pomyślałem żeby zrobić młodym eskortę motocyklową z miejsca zaślubin do domu weselnego (ok. 15km).Ktoś był by chętny?20km za górą kalwarią na południe.Okazja do wybrania się na wiosenną przejażdżkę w podróż na piękne południe;) Pzdr Siema, od wczoraj jestem na forum i z tej okolicy, jeśli Tobie pasuje to mogę się przejechać w tej eskorcie na Hondzie Shadow 750Jakby co to daj znać gdzie i o której godzinie.Pozdro :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koomi Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 (edytowane) Ja jestem chętny do Częstochowy jak najbardziej, o ile dopisze w sobotę pogoda i nie wypadnie mi coś nagłego. Z tym że ja jechałbym na jeden dzień, więc wyjeżdżał bym od siebie Puławską, raczej wcześniej niż później. Spokojna prędkość brzmi bardzo dobrze - nie jeździłem jeszcze w grupie i wolę uważać, trasę znam ale na moto jej też w całości nie przebyłem. A poza tym ja też na szadołce więc wiadomo. Możemy się ustawić - mi obojętnie gdzie, pod Warszawą lub w Grójcu. Kurczę, brzmi to wszystko bardzo fajnie. Edytowane 7 Kwietnia 2012 przez Koomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCHA75 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 (edytowane) Jak jesteśmy z Piaseczna/W-wa Ursynów to umówić się można równie dobrze w Piasecznie i razem do Grójca (ja tam Grójca nie znam).Oczywiście warunkiem jest aby pasowało i pogoda była ok, umawiamy się przedwstępnie pewnie k. soboty (do mnie kom. jest w profilu). Planuję jechać w niedzielę ok 7.45 - 8-mej z Powsina, gdzie mam moto, po 8-mej 20 min. byłbym w Piasecznie. Z Ursynowa przez Powsin do Piaseczna też można jechać razem :). W Piasecznie można się umówić np. na parkingu przy Kościele Św. Anny (przy fontannie na rynku w centrum), wygodny wyjazd na Grójec przez Henryków-Urocze, tudzież na stacji Orlenu przy wyjeździe z Piaseczna na Magdalenkę i na gierkówę, moim zdaniem nieco gorsza opcja (nawierzchnia kiepska i ruch większy). Koomi, a czemu się tak obawiasz jazdy w grupie? Wygugluj sobie zasady, np. tu rady w czoperskich klimatach i zapamiętaj :). Ja w grupie jadę z przyjemnością jak przed wyjazdem ustalę choć wspólną prędkość i się jej trzymam, ogólnie też stosuję się do zasady, że jak jadę i czuję że nie nadążam, a nie chcę jechać szybciej bo będzie dla mnie zbyt niebezpiecznie, to daję sobie spokój i żegnam się z grupą. Czasem lepiej jechać samemu z taką prędkością jak się lubi, niż bez sensu ryzykować. Tym bardziej, że paliwo drogie, i bilet od misków też ;). Edytowane 10 Kwietnia 2012 przez MYCHA75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koomi Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Hej Mycha - chętnie bym z tobą pojechał, mieszkam niedaleko Piaseczna tylko ja jadę w sobotę, nie w niedzielę. Z tego co piszą w programie w sobotę jest główna impreza, targi i kiermasze, jakieś customy i stunty itp w sobotę na placu, a w niedzielę jest tylko msza, na którą nie jadę, bo chcę tego dnia być na Bemowie. No i w sobotę jest koncert Acid Drinkers :buttrock: Z jazdą w grupie - nie obawiam się, tylko nigdy nie dane mi było spróbować, ale bardzo bym chciał. Jedyne co, to że nie jestem jeszcze pewny - to co już wymieniłeś, czyli prędkość - ja porządne moto mam dopiero drugi sezon, więc można powiedzieć że cały czas się oswajam z 600-tką. Nie jestem jeszcze pewny siebie przy większych prędkościach, więc nie chciałbym spowalniać ekipy. Dlatego chopperowy team wydaje się świetnym pomysłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daruś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Ja jadę w niedzielę, więc możemy się umówić np. w Piasecznie na rynku przy fontanie o godz. 8.30 i jechać tą alterrnatywną trasą przez Grójec, Radomsko. Komóra do mnie też jest w profilu, ale ostatecznie możemy jeszcze potwierdzić na tym forum np. w sobotę wieczorem. Ja bedę jechał na 100%, chyba, że w niedzielę rano bedzie padał deszcz i nie będzie widać przejaśnień.Pozdro :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCHA75 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Ok, się potwierdzi. Póki co pogoda z dnia na dzień coraz ładniejsza :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daruś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 I "wykrakałeś" z tą pogodą dzisiaj od rana pada deszcz, ale bądźmy dobrej myśli idę dmuchać w chmury. Ustalone, wypad na Cz-owę potwierdzamy później . :rolleyes: Prognoza na niedzielę jest kiepska, ma padać i to sporo, a może jutro w sobotę gdzieś wyskoczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gandalf Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Jeśli ktoś nie ma planów na długi weekend majowy, to proponuje rozprostować łańcuchy na krótkim wypadzie.Aby nie dublować postów - szczegóły TUTAJ :biggrin: Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daruś Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Jutro ( środa ) mam wolne i planujemy z kumplem wypad z W-wy do Białowierzy tempem 80-100 km/h. Ruszamy o godz. 10.00 ze stacji Stat Oil przy Trasie Toruńskiej ( chyba za Łabiszyńską) , jak ktos chętny ,to zapraszam. :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCHA75 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Szczęściarz, urlop tak w środku tygodnia i z dnia na dzień, to u mnie jest impossible :(.Obyście mieli słoneczną pogodę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daruś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Było super, tego było mi potrzeba. Trasa bardzo fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCHA75 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 (edytowane) Jak pisałem, szczęściarz :). A na jutro nie planujesz jakiejś traski? Jeśli pogoda dopisze, ja zamierzam się wybrać w sobotę na objazdówkę, wstępnie w kierunku Ostrowi Maz. czyli Kołbiel, Mińsk Maz., Brok. Tempo 80-100 km/h :). Edytowane 20 Kwietnia 2012 przez MYCHA75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daruś Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Jeszcze nie wiem, to zależy od pogody i wolnego czasu, ale bądźmy w kontakcie. W przyszłym tygodniu ( pewnie w srodę 25.04 ) moze bedę miał wolne i wówczas pewnie bym gdzieś wyskoczył. :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilCBRRR Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Poszukuję kogoś z w/w okolic do wspólnych przejażdżek krótszych i dalszych, koniecznie z podobnym do mojego spokojnym temperamentem - preferuję czoperową przelotową ok 80-100 km/h. Śmigam TDMą 900, startuję z Powsina, ulubiona trasa na 2 h w okolice Warka, Magnuszew, Mniszew. cześć, jeśli pasuje Ci towarzystwo sporta i trochę większa prędkość przelotowa, ale też bez przesady to będę się pisał na jakieś wypady w tamte okolice, średnio 3 razy w tyg pokonuje tą drogę (Konstancin -G.Kalwaria -Szpruch (przed Coniewem) fajna knajpa praktycznie na wyjściu z zakrętu, gorąco polecam -Potycz -Warka -Magnuszew tu też jest fajna restauracjo/knajpka Stara Kuźnia, na wylocie z miejscowości po prawej stronie. Ja startuje z al. Wilanowskiej. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi