Skocz do zawartości

Fazer S2 naked - opinie.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Szukam czegoś do polatania.

Warunki to :

-małe spalanie(6 litrów by mnie zadowalało).

-moc około 100KM

-w miare świeże, max 5 letnie

-do 15 tys.

-ważne żeby była tania jazda bo robie naprawde duże przebiegi w miesiącu, a auta mam dosyć.

Moto będzie użytkowane po mieście + trasa.(Odcinki do 100km).

Moją uwage przykuł własnie Fazer S2. Goły.

Z wyszukiwarki korzystałem i nic ciekawego nie znalazłem.

Co mi o nim powiecie? Jakie są jego wady/zalety?

Brałem pod uwage też DRZ 400 SM ale w trasie bym się zajechał.(ok 45KM).

Edytowane przez WLD_Wlodi

www.odszkodowania-wlodarczyk.pl

Mam Fz6 co prawda w wersji fazer czyli owiewa ale moge cos chyba napisac

Moj fz6 to model z 2008 roku:

1. Silnik

Serce daje doskonale rade, do sprawnego poruszania sie w ruchu ulicznym ale takze na trasie mocy az nadto. Fz6 lubi wysokie obroty, mala elastycznosc na wysokich biegach wiec trzeba mieszac. Silnik nie sprawia zadnych problemow, systemtyczne przeglady wymiany plynow i nic sie nie psuje. Serwis tani, czesci duzo.

2. Skrzynia

Głosna, szczegolnie przejscia z 1 na 2 i na 3. Preloading pomaga ale nie rozwiazuje problemu halasu. Biegi wchodza bardzo precyzyjnie.

3. Prowadzenie

Na dobrych oponach bajka. Mam metzelery z6 i nie poznaje swojego moto, wczesnije na bt020 byla maskakra. Mam wersje z ABS - fajna sprawa na mokrym, polecam!. W zakrety kladzie sie bardzo ochoczo, regulacja tylnego zawieszenia. Waga 204 zalana, moze nie jest najmniejsza ale wcale tego nie czujesz. W korku wypas wszedzie wjedziesz.

4. Wygoda

No moto prawie siedzisz, pozycja bardzo wygodna, nie bola plecy ani nie ma ubijania nadgartkow. To moto raczej 1 osobowe.

W trase przydaje sie wyzsza szybka od tej oryginalnej ( mowie o wersji Fazer zabudowanej) bo grubo wieje juz od 120 a do tego wszelkie robactwo laduje na kasku.

5. Spalanie

Mi srednio bierze okolo 5 przy predkosciach w granicach 130. Podczas ostrego palowania lykla 8,11.

Podsumowujac motocykl jest zajebisty. Mialem dylemat ( bandit, er6f, hornet,) i dzis jestem mega zadowolony z fazera. Polecam Tobie wersje z szyba ale oczywiscie co kto woli. Dla mnie wazne jest by w trasie tak strasznie nie wialo.

Spalanie jest spoko ale przy redukcjach, ostrym dzidowaniu lubi sobie lyknac. Wskazniki cos pieknego, czytelne ladnie zaprojektowane do tego temp silnika oraz poziom paliwa.

To moje pierwsze moto i kocham je!!!

Edytowane przez franz_fz6

...Nine times out of ten I win...

-małe spalanie(6 litrów by mnie zadowalało).

-ważne żeby była tania jazda bo robie naprawde duże przebiegi w miesiącu, a auta mam dosyć.

Kup skuter...

Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym...

• 3 tygodnie później...

Bardzo chętnie ale nie da on sobie rady w trasie.

Zależy jaki, myślę że >=250 da radę spokojnie.

Co do FZ1 to znajomek, który przez 2 lata ujeżdżał to cudo twierdził, że w mieście nie było niczym niezwykłym spalanie na poziomie 10L/100km (egz. z '08).

http://gomoto.tv/

naszym motorem jest pasja