majzell Opublikowano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Witam, po wymianie akusia w Motobi Orlik II skuter kompletnie nie pali z startera, a z pilota coś tam rusza ale nie dostaje tak jakby tej iskry i nie odpala. Co może być przyczyna? parę dni temu z kopki normalnie odpalał, a teraz nie sprawdzałem, ale zapewne kopka działa bo skuter stał w garażu i nie jeździłem nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość josha Opublikowano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Witam, po wymianie akusia w Motobi Orlik II skuter kompletnie nie pali z startera, a z pilota coś tam rusza ale nie dostaje tak jakby tej iskry i nie odpala. Co może być przyczyna? parę dni temu z kopki normalnie odpalał, a teraz nie sprawdzałem, ale zapewne kopka działa bo skuter stał w garażu i nie jeździłem nim.ale o co chodzi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majzell Opublikowano 23 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 jak o co chodzi ;o ? Nie odpala z startera ani z pilota. Z pilota jeszcze coś tam chodzi i próbuje odpalić ale nie ma tak jakby iskry i nie odpala... Nowy akumulator, naladowany, na kopke normalnie odpala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość josha Opublikowano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 sprawdź połączenia aku i napisz dokładnie co, kiedy i jak się dzieje, bo dalej nie wiem o co cho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek759 Opublikowano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 jak nic nie reaguje to może spalony przekaznik albo przycisk startera popsuty :)chyba ze klemy, ale nowy aku i problem ? cos tu nie gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Tu wszystko gra. Wyczyść wszystkie połączenia elektryczne z aku do rozrusznika. Później masz do sprawdzenia przekaźnik startera i faktycznie przycisk startera. Jeśli pali Ci z kopniaka to włączniki przy klamkach masz ok. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majzell Opublikowano 23 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Ok, poczyszczę wszystko. Bo on z startera przy kierownicy wgl nie rusza nic, natomiast z pilota zaczyna odpalać ale nie zapala do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek660 Opublikowano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 (edytowane) problem 90% chinskich skuterow. W moim jest teraz to samo. nawet nie mam sily przy tym grzebac i psuc sobie nerwow. Niech brat sie meczy :icon_twisted: Edytowane 29 Czerwca 2011 przez jacek660 Cytuj Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi