Skocz do zawartości

Motobi - głośny wydech, gaśnie.

majzell
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, dwa dni temu kupiłem od kolesia Motobi Orlik II z 2008 roku z przebiegiem niecałe 17 tyś. Po wymianie cylindra , tłoka, głowica, pierścienie, zawory i na dzień dzisiejszy jest na dotarciu. Zaraz po zakupie byłem się przejechać i po pewnym czasie jazdy skuter zaczął mi pierdzieć i wypluł coś z ruły parę razy (prawdopodobnie coś czarnego). I od tego czasu strasznie ryczy, czuje się jakbym jechał na jakimś czoperze... Co może być tego przyczyną? tak myślałem - dziura w tłumiku ?

A jeszcze mam jeden problem, otóż gdy stoję na światłach lub po prostu na ulicy, i puszczam rękę z manetki to skuter po chwili często gaśnie. Kolega mi kazał dokręcić lekko pewną śrubkę pod siedzeniem, czy to pomoże? I czy jak skuterek będzie w pełni dotarty to czy będą znacząco lepsze osiągi?

Jestem w tym zielony, mój pierwszy skuter więc proszę o wyrozumiałość. Z góry dziekówa.

Wolne obroty to kwestia regulacji śrubą która właśnie służy do tego. Gaźnik w chinolu jest upierdliwy, podkręcisz żeby nie gasł to wtedy na zimno będzie kręcił "milion" obrotów itd.

Skoro wydech coś wypluł i zaczął wyć to znaczy że jest uszkodzony. Zajrzyj pod skuter czy kolektor wydechowy jest dokręcony do głowicy silnika oraz łączenie kolektor-tłumik. Przy okazji obejrzyj czy wydech nie ma dziur i przerdzewiałych miejsc.

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.