maniek24gda Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Witam, od kilku dni u mnie motorek kopci nie miłosiernie... aż pomyślałem, że może olej się zbiera w gruszcze... dałem szybko 4 tys obrotów i z tłumika wielka niebieska chmura :/ akurzyłem się, wykręciłem tłumik, odpaliłem bez... dałem w obroty.. i.... mała prawie niewidoczna chmurka przy więkrzych obrotach... dodam, że końcówka jest od aprilli 125, a ja mam suzuki rg 125f więc nie jest nic spawane:) więc chce to przeczyścić... dodam, że jak ściągałem tłumik to szła chmurka z niej :/ dmuchnełem w nią...a tam chmura dymu wyszła... tylko czym przeczyścić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toOczeQ Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Proszę Cię bardzo, jest pare sposobów : - Rozcięcie wydechu, i wyczyszczenie- Nalać kreta (mało skuteczne)- Nalać wody kaustycznej (takiej używałem i pomogło)- Wrzucić do ogniska na jakiś czas, syf się wypali. Tylko po tym musisz malować tłumik (oczywiście bez końcówki wrzucasz) I to chyba na tyle ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek24gda Opublikowano 15 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 A coś w stylu hmm... jak to kolega mówił.. zalać ropą i zostawić na troche?? rozcięcie odpada, a co do wody kaustycznej co to za woda i gdzie można dostać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinR Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 (edytowane) Ropa ... trochę daje, ale wylewasz tylko świeży brud , stary nadal się tam czai - ja tak zrobiłem, na chwilę zmienił się dźwięk wydechu, potem wrócił 'stary'. Najlepsze jest ognisko / kret (jak na noc zostawisz, to da radę :) ). Jak miałem sportowe wydechy jeszcze do skuterków (bez żadnych przegród w środku etc.) to wrzucałem małe pikolówki do środka, bum i się sypała sadza ze środka ;) Edytowane 15 Czerwca 2011 przez MarcinR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAMAHAYZ123 Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 możesz spróbować zalać ale naftą nie ropą nafta ma lepsze właściwości penetrujące a jak to nie pomoże to chyba najlepiej przepalić tłumik i później prysnąć trochę drastycznie to brzmi ale na 100% pomoże :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek24gda Opublikowano 15 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 A co powiecie o ocecie? przecież to kwas... a podobno najlepiej go podgrzać i zostawić i powinno puścić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raceteam Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Ja bym preferowal jednak wypalic nalej paliwa do tlumika i podpal :D ja tak zrobilem w dt 125 i pomoglo i dzwiek tez sie zmienil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westt Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Myjka ultradzwiękowa i kwas solny na 100% załatwi sprawę.Ale trzeba mieć znajomego co robi na galwanizerni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi