Plum Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 witam wszystkich mam problem ze swoim suzuki może mi pomożecie dałem się koledze przejechać motorem i zerwał mi się klin na kole zamachowym :angry: oczywiscie zrobiłm nowy klin i poskładałem ;) ale teraz jest cos nie tak bo jak motor jest na luzie to normalnie odpala i wkręca sie na obroty ale gdy już bieg wsadze to motor tak jakby sie dusił i nie jedzie wie ktoś co to może być ? POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Albo przestawiony zaplon czyli moze zle nalozyles magneto i klin spadl i jest w innym miejscu.przy zakladaniu ruszyles impulsator,badz przestawil sie stojan.to zaplon ogolnie najpierw zobacz inna swiece potem gaznik do czysczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plum Opublikowano 15 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 oki lukne jutro i dam znać dzieki kolego ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plum Opublikowano 17 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 sprawdziałem to co pisałes i lipa nic nie dało wszystko jest oki ale cos jest z biegami nie hallo bo wchodzi tylko 1 luz i 2 a reszta nie , dzis wyjmę silnik i go rozpołowię i złoże tak jak ma byc mam schematy wiec nie bedzie problemu ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 A takie pytanie, kreciłeś silnikiem jak zmieniałeś biegi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plum Opublikowano 18 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 nie rozumiem mozna jaśniej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMEKSETA Opublikowano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 czy po wrzuceni dwójki ruszyłeś motorem do przodu?? .Jest tak po wrzuceniu biegu musisz trochę ruszyć motorem żeby bieg dobrze wszedł i wtedy możesz wrzucać wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plum Opublikowano 18 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 aaa nie no tak robiłem ;]i była lipa ale juz jest oki zrobiłem jak ma byc teraz reszte poskładać i sprawdzić jak bedzie chiodził motor ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 nie rozumiem mozna jaśniej ? Skrzynia w moto jest tak skonstruowana żeby zmieniać biegi to muszą się kręcić tryby, w innym przypadku nie wrzucisz wszystkich biegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi