bocian4101 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Czesc i z góry dzieki za pomoc pare miesiecy temu kupiłem yamahe xt 600e z 2003 roku postanowilem zmienic olej wiec pojechalem do mechanika w drodze powrotnej cos zaczeło sie dziac z biegami sprawdzilem stan oleju i nie było nawet minimum dolalem około 1.5 litra wszystko bylo oki az po kilku dniach w czasie jazdy zablokowalo mi sie tylnie koło mam tylko trzeci bieg nie ma sprzegła ani luzu nie wiem co sie stalo w silniku mechanik powiedzial ze to nie jego wina ze to pewnie wyciek itp czy ktos moze mi powiedziec czy to sprzeglo czy moze skrzynia bo jak skrzynia to sie nawet nie oplaca remontowac bo strasznie drogo wychodzi z góry dziekuje za rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Sprzęgła nie ma - tzn klamka chodzi luzem, nie daje się wcisnąć, nie łapie ? Skrzynia zablokowana na trójce, tutaj do głowy mi przychodzi uszkodzony wybierak, urwane wodziki, uszkodzona gwiazda wybieraka (nie znam poprawnej nazwy). Przydałoby się jeszcze te kilka szczegółów wiedzieć ale zacznij od zdjęcia pokrywy sprzęgła, bo może zwyczajnie coś np. fragment sprzęgła się rozleciało i przy okazji uszkodziło wybierak biegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bocian4101 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Sprzęgła nie ma - tzn klamka chodzi luzem, nie daje się wcisnąć, nie łapie ? Skrzynia zablokowana na trójce, tutaj do głowy mi przychodzi uszkodzony wybierak, urwane wodziki, uszkodzona gwiazda wybieraka (nie znam poprawnej nazwy). Przydałoby się jeszcze te kilka szczegółów wiedzieć ale zacznij od zdjęcia pokrywy sprzęgła, bo może zwyczajnie coś np. fragment sprzęgła się rozleciało i przy okazji uszkodziło wybierak biegów.oki wielkie dzieki jutro bede zagladal do silnika z kolega który sie zna na tych sprawach to znaczy jezeli to sprzegło to da rade ale jezeli to skrzynia to nie mamy takich nazedzi a chyba dokladnie nie opisalem problemu klamka sprzegła wciska sie normalnie ale sprzegła nie ma na trójce motor chodzi a jak próbuje wbic inny bieg to cos strzela i trzeszczy w silniku boje sie ze to koła zebate poszły od biegów mieszkam obecnie w angli i mechanik powiedziałze naprawa to od 500 funtów w góre wiec nie malo he dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 No to chyba wałki skrzyni biegów dokonały żywota. Mimo wszystko sprawdzenie sprzęgła nie jest trudne dlatego i tak to zrób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bocian4101 Opublikowano 15 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 dzisiaj wieczorem biore sie za rozkrecanie dzieki i poinformuje o postepach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi