naevus Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Mam taki problem z yamaha tdr125 97' ze nie chce kręcić ze startera! Problem o tyle większy Ze nie mam kopniaka. W momencie nacisnieca startera wydobywa sie tylko dziwne cpykanie w okolicy cewki, akumulatora. Pytanie brzmi czy to rozrusznik (były w nim wymieniane szczotki jakieś pól roku temu i wszystko ładnie działało), czy cewka (postaram sie zamieścić filmik z tym cpykaniem dziwnym)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plum Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 hmmm ja tak miałem jak akumulator miałem słaby ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damka Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 To cykanie to chyba przekaźnik rozrusznika. Może już ci się szczotki w rozruszniku skończyły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sams0n Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Odpowiedź prosta - sprawdź aku - najlepiej wsadź inny może cela poszła . Często tak się dzieje podczas upadku. Jeśli nie zaskoczy - w co wątpię to pisz dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naevus Opublikowano 13 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Co do aku to napewno nie. Bo go ladowalem specjalna ladowarka do tych aku i nawet na podpietym prostowniku to samo cpykanie.Szczotki?? Po pól roku możliwe żeby sie skończyły??Przekaznik rozrusznika hmm no własnie wydaje mi sie ze to on cpyka alee reszta rzeczy działa bo jak go całkiem odepne to nic nie działa: kontrolki, światła, etc...(bezpieczniki są całe!)A to wszystko zaczęło sie od tego ze raz zakrecil a raz nie wtedy sie tym aż tak bardzo nie przejmowalem aż do teraz jak za każdym razem muszę pchac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Przekaźnik możesz łatwo sprawdzić musisz zewrzeć 2 przewody te grubsze od akumulatora do przekaźnika i z przekaźnika do rozrusznika np. kluczem, jeżeli zakręci to przekaźnik. To że nie zakręcił na prostowniku o niczym nie świadczy, dobrze że nie usmażyłeś prostownika chyba ze masz z rozruchem to co innego, jeśli nie to podmień akumulatory albo kablami z samochodowego podepnij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naevus Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Ok będę próbował i sprawdzał ale to na weekend dopiero. Jak narazie DZIĘKI Dam znać co i jak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naevus Opublikowano 19 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 No i wszystko sie wyjaśniło. Gościu który zmieniał mi szczotki zle przylutowal przewód i nie stykalo. Teraz kręci na dotyk! Wielkie dzięki za rady przydały sie jak nie wiem co!:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi