Skocz do zawartości

YAMAHA VIRAGO 125???

Gość DeTe
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, szanujmy cudze gusty. Ja mając 20 lat jeżdziłem M-72 z bocznym wózkiem. Pojemność 750ccm, mocy nie pamiętam, ale można było nim orać w polu. Większość z Was nawet nie ma bladego pojęcia o czym piszę. Po 30 letniej przerwie znów kupiłem motor. Yamahę Virago XV 125. Przejechałem kilkanaście kilometrów sam i z żoną i jestem bardzo zadowolony. Czuć pęd powietrza, moto wspaniale wygląda i o to mi chodzi. Jak będę chciał większe obroty to odpalę piłę spalinową.

Pozdrawiam. jasiek57

• 2 lata później...

Witam,

W czwartek odbieram Virage125. Zrobiłem jazdę próbną, byłem zaskoczony moto, wcześniej jeździłem skuterami, przyjemność prowadzenia Virażki oczywiście nieporównywalna. Motocykl przyjemny, z mocą dla początkujących. Myślę, że moja opinia jest obiektywna, sam jeżdżę na Intruzie 1400, więc Virago o tej pojemności wydaje się zabawką, ale dla narzeczonej jako pierwszy motocykl raczej wyborny. Cieszę się, bo jazda we dwójkę na własnych motorach to niezwykła przyjemność.

Sam moim intruzem jeżdżę 75-120 km/h lubię spacerowe wyjazdy z bujaniem się po lasach i łąkach, wybór 125 dla niedoświadczonej motocyklistki wydaje się idealny. Co dalej zobaczymy,na razie zapał ma i zakochana jest w swoim nowym "dziecku".

Najprzyjemniejszy z tego wszystkiego jest uśmiech na twarzy i radość :)

Edytowane przez gruby drab