Przemek PbS Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 (edytowane) Witam, charakterystyczne żółte naklejki "PATRZ W LUSTERKA" ponownie w Pile. Od jutra będą dostępne w Motosprzęcie na ul.Poznańskiej i w Yamasze na ul.Bydgoskiej - to dla indywidualnych zainteresowanych. Dla zainteresowanych akcją okolicznych klubów/stowarzyszeń/grup naklejki będą dystrybuowane dzięki pomocy KMTM Husaria- szczegóły niedługo na ich www. Myślę ,że taka forma dystrybucji będzie najlepsza- większe pule naklejek trafią do okolicznych miejscowości ,a stamtąd za pośrednictwem klubów do zainteresowanych w danych regionach.Naklejki są ZA DARMO , jeżeli chcecie wesprzeć akcję w przyszłym roku i przelać pieniądze zapraszam do śledzenia tematów odnośnie zbiórki pieniędzy na akcję w dziale "Przy Piwie".Naklejamy z głową, nie niszczymy publicznego i prywatnego mienia, nie naklejamy na znaki drogowe, jednym słowem nie marnujemy naklejek! Naklejki mają wyrobić nawyk patrzenia w lusterka u innych kierowców stąd najlepszym miejscem na nie jest np. tył auta. Edytowane 31 Maja 2011 przez Przemek PbS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 niestety ale w klubie Husaria...nie były dostepne ,albo tak szybko się rozeszły,albo.....nie zauwazyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek PbS Opublikowano 10 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Powinny byc, nie mniej jednak moze zostaly jeszcze jakies w Motosprzecie czy w Yamasze. Marcys tez dostal kilka :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Kilka mamy :rolleyes: Jeśli ktoś zainteresowany już teraz - zapraszamy. Poza tym jeśli nam zostaną to będą dostępne w namiocie na bramie MotoParty, a jutro można je dostać u Stasia na rajdzie Stare Skrzydło :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtaq Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Jest cały, nieruszony pakiet dla klubów do rozesłania lub pobrania u mnie oraz pojedyncze egzemplarze u Yamahy i w Motosprzęcie. Co, na gwałt komuś potrzebne? To mykusiem do źródełka, bo z czczej gadaniny to nawet Salomon niczego nie zrobi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Znalazły się.....pojadę do Zbyszka odbiorę z przyjemnoscią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mir Opublikowano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Chylę czołą za edycję naklejek, ale to tylko naklejki które w naszej nacji narodowościowej nie przynoszą zamierzonego efektu, a jeżeli przynoszą, są to efekta mizerne. Kto się nieodpowiedzialnym urodził lub dostał prawko za wańtucha - tego nie zrozumie, i żadna nalepka, naklejka nie zmusi takiego dekla do myślenia. Przykład tragedii która rozegrała się w Pile gdzie zginął motocyklista pełniący służbę w wydziale Ruchu Drogowego. Został on bezmyślnie zepchnięty przez kierowcę malutkiego samochodu ze skutkiem śmiertelnym. Młody chłopak sympatyk motocykli zginął bo ktoś myślami był nie na drodze a daleko od niej, zginął motocyklista bo sprawca może kiedyś widział i tyko widział taką nalepkę bez refleksji na własne postępowanie, zginął kolega, przyjaciel, znajomy który nie powinien odchodzić w wieku 31 lat. Naklejki jeżeli są, jeżeli mają spełniać swe zadania powinny wywoływać u wszystkich ciarki grozy i strachu. Nie wiem jak to by mogło być osiągniętę ale w myśl zasady "polak potrafi" jest to prawdopodobnie osiągalne. Te dostępne naklejki trzymają w ryzach tylko nas motocyklistów bo tylko my wiemy jakie są skutki braku należytej uwagi ze strony puszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Co zatem proponujesz, Mirku? Poza narzekaniem, oczywiście, że akcja ta nie ma sensu.. Swego czasu byliśmy z Marcysiem bardzo zaangażowani w akcję plakatową "Kierowco, żyj bez winy", obecnie pracujemy z Ride To Live nad prelekcjami i wystawami na temat bezpieczeństwa na drodze, które odbędą się na zlocie w Głowaczewie. Bardzo cieszą mnie kampanie społeczne, m.in. Orlenowska akcja "Niech żyją motocykliści" >> Link do spotu << czy forumowa akcja naklejkowa - wbrew pozorom zwiększa się dzięki takim akcjom świadomość kierowców samochodów, a i sami motocykliści już w coraz mniejszym stopniu są postrzegani przez społeczeństwo jako "dawcy". Wypadki, taki jak ten w Pile zdarzają się i zdarzać się będą, jest to przykre i wywołuje nie tylko w nas, motocyklistach, gniew i olbrzymi smutek.. to zrozumiałe.. jednak zamiast utyskiwać i krytykować powinniśmy jeszcze bardziej nasilać akcje, mające choć, jak to napisałeś "minimalny" wpływ na poprawę naszego bezpieczeństwa. Bierz również pod uwagę, że naklejkami opatrzone są nie tylko cztery kółka należące do samych motocyklistów - także do użytkowników aut, nie powiązanych w żaden sposób z motocyklami (no może jedynie sympatyzujących), taka naklejka zobowiązuje!!! I jestem przekonana, że jeśli ktoś wozi ją na tyle swojego samochodu, to spogląda w lusterka.. Choćby dlatego WARTO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mir Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 A gdzie ja napisałem że ta akcja nie ma sensu?? a już bardziej dziwi mnie słowo narzekanie. Przy moich poglądach na tych żółych naklejkach umieścił bym fotkę motocyklisty przejechanego przez kierowcę zamochodu którego mała córeczka pyta się: Tatusiu to ty przejechałeś tego Pana? Efekt gwarantowany ale i szum i krzyk zapewne by był niesamowity koło takiej naklejki. Więc wybacz ale obserwuję i komentuję bez zamiaru obrażania kogokolwiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarek-fighter Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Przy moich poglądach na tych żółych naklejkach umieścił bym fotkę motocyklisty przejechanego przez kierowcę zamochodu którego mała córeczka pyta się: Tatusiu to ty przejechałeś tego Pana? juzs widzę odpowiedzi katamaraniarzy: tak córeczko bo ten pan jechał 300 km/h na jednym kole obok twojego przedszkola :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi