rasta Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Wybrałem już sprzęt, który chciałbym kupić. Jest to motocykl z robioną od podstaw ramą i sztywnym tyłem. Mam pytanie: jak sprawdzić poprawność wykonania ramy i bezpieczeństwo używania takiego sprzętu? Zbieżność motocykla pewnie mogę sprawdzić na stacji diagnostycznej ale pospawanie ramy można chyba tylko ocenić pobieżnie, prawda?Z góry dzięki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alonzoo Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 custom to custom jezeli robil go ktos od kogo masz go kupic upewnij sie ze gosc ma rame do budowania motocyklijezli nie to obejrzyj dobrze spawanie i pomierz motocykl na dwie miarkisztywny tył??? Japierdole!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujmat Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 niby można prześwietlić spawy.na sztywnym tyle można jeździć. zależy jakie ma się siodło :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alonzoo Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 zobacz jakim sprzetem spawalniczym dysponuje producent a najlepiej popros go zeby polozyl gdzies dwa sciegi i obejrzyj co nawyczynialjezeli uzywa tiga to duza szansa ze zna sie na robocieale biada Ci jezel gosc ma migomat o mocy 140 amper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurbassteck Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 E tam, kiedyś łączono ramy zwykłą spawarką i jakoś dawali radę :)Ale co prawda, to prawda, pomierz ramę i sprawdź dokładnie spawy. Cytuj www.jerzysowajr.weebly.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alonzoo Opublikowano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 zwykla spawarka da sie dobre sciegi polozyc ale lichym migomatem to tylko posklejac sie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarek-fighter Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 (edytowane) Napisz coś więcej co to jest za customowy sprzęcior. Edytowane 3 Czerwca 2011 przez Czarek-fighter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz89 Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 I skołuj jakas fote :D Cytuj Romet Kadet -> Wsk 125 -> Bandit 600 -> Intruder 1400 -> Dr 800 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rasta Opublikowano 4 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Dzięki za wszystkie rady. Wezmę je pod uwagę przy ocenie motocykla.Jedyne co wiem na temat ramy, to że została wykonana z rur bezszwowych. Reszta elementów ręcznie klepana.Dorzucam zdjęcia.PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurbassteck Opublikowano 4 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Nono, niczego sobie, tylko brakuje mi jakiejś dużej V-ki pod zbiornikiem :) Cytuj www.jerzysowajr.weebly.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz89 Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Nie musi być fałki, taki też jest zajebisty!! :D Cytuj Romet Kadet -> Wsk 125 -> Bandit 600 -> Intruder 1400 -> Dr 800 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi