Gladzio Opublikowano 23 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2004 Mam obecnie seryjną - chyba 150 ale nie jestem do końca pewien. Chciałem założyć szerszą. Jaką moge maxymalnie włożyć tak żeby motorek normalnie smigał i nic się złego nie działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spidi Opublikowano 24 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2004 Z tego co sie orientuje w twojej cbrce(tj. F1) seryjnie siedzi guma tylna o wymiarach 130/80/17(w nowszej F2 siedzi już 160/60/17 a w F4 jest już 180 zdaje sie...). W każdym razie szerokość(ogólnie wymiary opony) dobiera sie do felgi. Fabrycznie stoi na 130tce więc to jest optymalny rozmiar. generalnie dopuszcza sie niewielką zmiane rozmiaru opony np. na szersza ale nie więcej niż o 10mm. Powinieneś założyć więc oponke nie szersza niż 140/70/17 bo każdy rozmiar więcej będzie powodował że opona nie będzie układała sie na feldze jak należy, motor straci na poręczności, prowadzeniu... jednym słowem lipa. Czasem w niektórych motorkach fabrycznie są przesadnie szeroki gumy i czesto ludkowie którym zależy na poręczności zmieniają ze 190 na 180. W twoim wypadku to co masz obecnie czyli 150 to już za dużo troche jak na tą szerokość felgi która była montowana w F1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobi Opublikowano 24 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2004 Czy ty oby nie przesadzasz!! Normalnie albo na jedyce z gazu albo ze szprzegła. Choć ja bym się wstrzymał z tym stawianiem na jakiś czas :smile2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawrzyn15 Opublikowano 24 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2004 Czy ty oby nie przesadzasz!! Normalnie albo na jedyce z gazu albo ze szprzegła. Choć ja bym się wstrzymał z tym stawianiem na jakiś czas :smile2: nie pomyliles czasem tematow? czy to ja czegos nie rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spidi Opublikowano 24 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2004 hehe właśnie...co ma piernik do wiatraka!? :mrgreen: Chyba sie cos koledze pomerdało... ale rozumiemy, wszyscy(no prawei) lubią gumy a u niektórych to już prawie obsesja(nie wyłaczając mnie :D ) więc wybaczamy pomyłke tematów... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gladzio Opublikowano 24 Maja 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2004 Moze pomyslilo mi sie z tą 150, sprawdze jak bede jezdził... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawrzyn15 Opublikowano 25 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2004 nie chodzi o Ciebie Gladzio...chodzi o post Tobiego o stawianiu na gume...mala pomylka:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi