ul1111 Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 (edytowane) Trzeba rozebrać pół ponieważ w kawie kartery są dzielone góra-dół a nie lewy-prawy i żeby założyć nowy łańcuszek rozrządu trzeba go przewinąć przez wał. Może i by przeszedł bez wyciągania ale aż tak się nie zagłębiałem. W serwisówce wsio jest rozpisane.Zaglądanie do głowicy i tak go czeka, bo trzeba to sprawdzić. Przecież nie będzie śmigał aż mu zawór narobi majdanu. Mój remont. Czytaj uważniej albo nie czytaj o nim wcale. Wymieniłem 1 (jeden) zawór i sfrezowałem 8 gniazd zaworowych, które były sprawdzone przy mnie na szczelność. Tłoki na pewno były usmażone, bo takich starć na bokach jakie miały nie da się przegapić. Nawet suwmiarka wychwyciła brak materiału i tak oto zrobił wyjazd zestaw tłokowy, żeby nie robić dwa razy. Tak samo zrobił wylot usmażony czujnik temp. chłodziwa. Różnica była odczuwalna. Za radą magików z ul.Krakowiaków wywaliłem owy zawór. Dostałem telefon, że 7 trzyma a jeden bardzo się ubił i wytrzyma max. sezon. Kawa jeździ, ma 10 atm (12,5 na oleju) po 360KM od remontu. Nadal ma problem z utrzymaniem jałowych obrotów na ciepło i trafiła z tym do ASO ponieważ zostały mi do sprawdzenia dwa czujniki (MAP i subtrot) oraz pompa paliwa, która nierówno pracuje. Będą też poprawione luzy zaworowe po frezowaniu. Sprawdzałem i poprawiałem je kilka razy ale trudno było dojść do ładu. Nowy łańcuch przyczepia się do starego,przeciąga a potem zakuwa Edytowane 14 Maja 2011 przez ul1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Jeśli dostaniesz taki z zakuwką, ale to trochę loteria. Przedwczoraj na serwisie dostaliśmy dwa nowe łańcuszki z jednego sklepu. Jeden był zakuty, drugi nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi