Skocz do zawartości

TL1000S z odrobiną TL1000R

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi mi po głowie pomysł małej przeróbki mojego leciwego TL1000S. Chciałbym założyć przepustnice z wtryskami+moduł zapłonowy do TLRa. Z tego co wyczytałem to TLR jest bardziej dopracowaną konstrukcją z dwoma wtryskami na cylinder i charakteryzuje sie lepszą pracą silnika. Moje wątpliwości dotyczą ogólne całej tej operacji, czy przepustnice będą pasowały( raczej tak,bo to ten sam silnik), puchy filtra powietrza chyba juz nie wsadze(ale to chyba da sie jakos obejść), ale najbardziej obawiam sie czy nie na różnic w instalacji elektrycznej,że kiedy podepnę moduł od TLRa to w ogóle odpali silnik. Czy ktoś juz czegoś takiego próbował? i czy jest sens sie z to bawic? Ogólnie to nie chciałbym zeby kupione przeze mnie części TLRa skończyły zamknięte w kartonie.

sprzedaj i kup tlr`a

inaczej będziesz miał wynalazka którego nie będziesz mógł sprzedać :icon_mrgreen:

http://www.bikepics.com/members/modek/
w sprawie pochówku, to zaczynam mieć zdanie zbliżone do koncepcji qurim`a

a być może nawet zacznę chodzić z gołą dupą, żeby mogli całować za życia

http://rpmauto.pl/

Witam,

Nie jestem pewny co do twojego pomysłu czy się uda. Jeśli fizycznie uda cię wcisnąć nowe doloty to co jeśli elektryka nie da rady? najlepiej poszukaj na jakimś dedykowanym forum.

Ja znam tylko jedno tzn. tlzone.net. Mają taki dział który na 100% cię zaciekawi a mianowicie Frequent TL mods.

A co do identyczności silników to nie są bliżniakami, np. sprzęgła mają inne ;)

PS.

Czemu nie zmienisz od razu całego silnika? będzie pewniej i "ciekawiej"