mistral111 Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 jak będę znał szczegóły dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_fzs Opublikowano 11 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 Mistral Myśl myśl Bo Ja nie wytrzymam:P Cytuj "Podczas dobrej jazdy na motocykluprzeżywasz więcej w ciągu 5 minutniż niektórzy ludzie przez całe swoje życie." Burt Munro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markus119 Opublikowano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 Gdyby mi przyszło jechać samemu leciałbym mniej więcej tak: 19 czerwca start Maków Mazowiecki - Zakopane tam nocleg, a może i spędzenie 1 dnia, następnie Zakopane (przejściem w Chochołowie) - Wiedeń tam nocleg pod namiotem na którymś z tych kampingów: http://www.campingwien.at/en/ 1 dzień na zwiedzanie Wiednia, następnie Wiedeń - Budapeszt - Balton nocleg w jakimś kampingu nad Baltonem, następnie na Chorwację. W Chorwacji wstępnie myślę o Splicie, ale to jeszcze wyjdzie w drodze. Koncepcji trasy powrotnej nie mam. Oczywiście wyjazd połączony ze zwiedzaniem wszystkiego co się spodoba :) Na pewno zamku w Orawskim Podzamczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_fzs Opublikowano 12 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Mistral myśl intensywnie:) Cytuj "Podczas dobrej jazdy na motocykluprzeżywasz więcej w ciągu 5 minutniż niektórzy ludzie przez całe swoje życie." Burt Munro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Figo Opublikowano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Po 20 z chęcią rozważyłbym opcje Chorwacji, tylko 3 opcje; wyprawa nie dłuższa niż tydzień, prędkość przelotowa jak u kolegi markus119, spanie w tanich przytułkach ( z reguły nie zabieram ze sobą zbyt dużo rzeczy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmsa Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Nic nie musisz rezerwować.Noclegi znajdziesz wszędzie,mówię o kwaterach,bo tylko z nich korzystam w Chorwacji.A ścisłej mówiąc noclegi znajdą Ciebie same. :biggrin:Ja polecem System schronisk młodzierzowych jak jestes grupą to masz całe dormitory i cena wychodzi 18 E z kiepskim sniadaniem w Dubrowniku na przykład.Jak cie nocleg złapie, to tano nie będzie :banghead: Cytuj DUCATI nie są takie złe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bratek Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 witam,jako że właśnie wróciłem z tygodniowej wyprawy do Dubrovnika to poniżej kilka ciekawych spostrzeżeń z HR:- jeśli lecisz we dwóch, trzech, troje, czworo - nie opłaca się w ogóle zabierać namiotów. Koszt postawienia dwóch namiotów + dwóch motocykli + dwie osoby (lub więcej) = kwatera u osoby prywatnej zwanej Apartmani, albo różnica jest na poziomie 10-20 plnów od osoby- w Dubrovniku można spać prawie w centrum za 35,00€ za pokój trzyosobowy - my mieliśmy do starówki 7 minut po klimatycznych uliczkach :)- jeśli złapie was deszcz po drodze - nas za Wiedniem przeciągnął przez 150km i po 19tej daliśmy spokój, to hotel przy autostradzie też kosztuje 35€ za dwóch ze śniadaniema reszta jak to w HR - piękne drogi, piękne winkle, piękne kobiety, i cieplutki Adriatyk po drodze do HR warto pojechać przez Villach - Kraińską Górę - SLO, Bovec, Tolmin, Postojna, Rijeka - można się zakochać w tamtejszych drogach o widokach - jak dla mnie Słowenia to był gwóźdź programu, chociaż nieoczekiwany ;) Spokojnie można oblecieć do Dubrovnika w 9 dni, bez spinki byliśmy dwa dni na miejscu :flesje: wszystkim wybierającym się życzę tak udanego wypadu jak nam. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Ja polecem System schronisk młodzierzowych jak jestes grupą to masz całe dormitory i cena wychodzi 18 E z kiepskim sniadaniem w Dubrowniku na przykład.Jak cie nocleg złapie, to tano nie będzie :banghead:Raz spałem w takim schronisku UCKA nie dość że koszt to było 18€ bez śniadania to jeszcze były tylko pokoje 6 osobowe.Kwatery bez problemu znajdziesz po 15€ lub mniej [zależy od ilości dni]i mieszkasz jak w domu a nie jak w akademiku.Zresztą nigdy nie zapłaciłem więcej,można też cenę trochę negocjować.Najtańszą kwaterę miałem w Petrovacu w Czarnogórze po 8€ od osoby za dobę w apartamencie z tarasem i klimą. Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_fzs Opublikowano 16 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Raz spałem w takim schronisku UCKA nie dość że koszt to było 18€ bez śniadania to jeszcze były tylko pokoje 6 osobowe.Kwatery bez problemu znajdziesz po 15€ lub mniej [zależy od ilości dni]i mieszkasz jak w domu a nie jak w akademiku.Zresztą nigdy nie zapłaciłem więcej,można też cenę trochę negocjować.Najtańszą kwaterę miałem w Petrovacu w Czarnogórze po 8€ od osoby za dobę w apartamencie z tarasem i klimą.Bratek a możesz najwięcej jak finasowo wyszedles?? ja tez się wybieram na taka trase też tyle dni i się zastanawiam czy 2500zl wystarczy Cytuj "Podczas dobrej jazdy na motocykluprzeżywasz więcej w ciągu 5 minutniż niektórzy ludzie przez całe swoje życie." Burt Munro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mistral111 Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 seba poczekaj na reszte ekipy :D bo jak nie to wpier..l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars"s Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Seba i Mistral widzę, że Chorwacja to gorący temat!!!A w poniedziałek oddaję moto do przeglądu i właściwie jestem gotowy!?Tylko jeszcze kupię kufry i mocowania do moto, CBR już sprzedałem.Dajcie na PW znać co do terminu!?Myślę, że 14 dni będzie ok.Seba ty nie możesz tak długo to najwyżej się odłączysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markus119 Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Jak lecicie ja też prosiłbym o info. Myślałem jechać sam w niedzielę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_fzs Opublikowano 17 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 no ja max 9 dni właśnie jutro odbieram fazera po regulacji zaworów i jestem gotów:D ja niestety dostane max 5 dni wolnego +2 weekendy czyli 9 dni:D Cytuj "Podczas dobrej jazdy na motocykluprzeżywasz więcej w ciągu 5 minutniż niektórzy ludzie przez całe swoje życie." Burt Munro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars"s Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 (edytowane) Panowie Mistral mówił coś, że może dopiero po 9 lipca?! WSTĘPNY PLAN 1 DZIEŃ KRAKÓW – BALATON 550 KM2 DZIEŃ BALATON – JEZIORA PLITWICKIE 370 KM3 DZIEŃ JEZIORA PLITWICKIE – KRKA 200 KM4 DZIEŃ KRKA – DUBROWNIK 310 KM5 DZIEŃ DUBROWNIK – VODICE 320 KM6 DZIEŃ VODICE – RIJEKA 320 KM WERSJA NR I – RAZEM 3000 KM8 DZIEŃ RIJEKA – KRAKÓW 960 KM WERSJA NR II – RAZEM 3000 KM8 DZIEŃ RIJEKA – BRATYSŁAWA 550 KM9 DZIEŃ BRATYSŁAWA – KRAKÓW 360 KM WERSJA NR III – RAZEM 3500 KM8 DZIEŃ RIJEKA – KAPRUN (GROSSGLOCKNER) 380 KM9 DZIEŃ KAPRUN (GROSSGLOCKNER) – KRAKÓW 900 KM NALEŻY DOLICZYĆ + 5 DNI NA WYPOCZYNEK CZY ZWIEDZANIE!RAZEM = 14 DNI KOSZTY W SKRÓCIE;PALIWO PRZY SPALANIU 6 LITRÓW I 3500 KM OKOŁO = 320 €NOCLEGI ŚREDNIO PO 20 €, 13 NOCLEGÓW OKOŁO = 260 €JEDZENIE WE WŁASNYM ZAKRESIE Edytowane 17 Czerwca 2011 przez Mars"s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mistral111 Opublikowano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 program zajebisty ale nie chwilowo jestem BEZ MOTO i nie wiem jak dlugo bede - sprawa rozwojowa bede cisnął temat na jak najszybsze zakonczenie oczywiscie nie zatrzymuje grupy i jak macie parcie jechac teraz - to trudno - jakos przezyje i polece sobie sam ;( ja oczywiscie wybralbym wersje najdluzsza 5000 km :) - az taaaaam po CZARNOGÓRE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi