Gość Miras-Street Fighter Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Posiadam kawasaki ZZR 1100 i chciałbym zaczerpnąć opinii Waszej na temat opon. Jak jeżdżę to czuje że tył mi ślizga. Na oponie mam bieżnik dobry ale guma już jest stara bo ma 9 lat i nie wiem jaką oponę kupić. Jeżdżę szybko i potrzebuję czegoś miękkiego aby się b.dobrze drogi trzymało. Co byście proponowali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulreaver Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Posiadam kawasaki ZZR 1100 i chciałbym zaczerpnąć opinii Waszej na temat opon. Jak jeżdżę to czuje że tył mi ślizga. Na oponie mam bieżnik dobry ale guma już jest stara bo ma 9 lat i nie wiem jaką oponę kupić. Jeżdżę szybko i potrzebuję czegoś miękkiego aby się b.dobrze drogi trzymało. Co byście proponowali ? Ciesz się że żyjesz, jazda na tak starej gumie to proszenie się o nieszczęście. Ja polecę ci Michelin Pilot Power, choć sam jeżdżę na Michelin Pilot Sport i moim zdaniem też są super (i trochę tańsze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miras-Street Fighter Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Posiadam kawasaki ZZR 1100 i chciałbym zaczerpnąć opinii Waszej na temat opon. Jak jeżdżę to czuje że tył mi ślizga. Na oponie mam bieżnik dobry ale guma już jest stara bo ma 9 lat i nie wiem jaką oponę kupić. Jeżdżę szybko i potrzebuję czegoś miękkiego aby się b.dobrze drogi trzymało. Co byście proponowali ? Ciesz się że żyjesz, jazda na tak starej gumie to proszenie się o nieszczęście. Ja polecę ci Michelin Pilot Power, choć sam jeżdżę na Michelin Pilot Sport i moim zdaniem też są super (i trochę tańsze). Dziękuję za odpowiedź. Zdaję sobie sprawę czym to grozi dlatego tez chcę zmienić i szukam jakieś dobrej opony. Dodam że to jest kawka sportowo turystyczna czyli z kanapą i myślałem właśnie o tej Pilot Sport Michelin i o jakichś oponach sportowo turystycznych jak Michelin Pilot Road2 2 CT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulreaver Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 (edytowane) Zastanów się jak dobrego trzymania potrzebujesz oraz ile km'ów robisz podczas sezonu. Mi Pilot Powery wytrzymują ok. 10000km (tył) przy raczej dynamicznej jeździe. Edytowane 26 Kwietnia 2011 przez soulreaver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miras-Street Fighter Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 (edytowane) Kilometrów robię sporo i dynamicznie jeżdżę ( jak jeżdżę sam ). 10 tyś km to w 2-3 msc zrobię. Edit. A co myślisz o tych oponach Michelin Pilot Road2 2 CT. ? Edytowane 26 Kwietnia 2011 przez Miras-Street Fighter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulreaver Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Kilometrów robię sporo i dynamicznie jeżdżę ( jak jeżdżę sam ). 10 tyś km to w 2-3 msc zrobię. Edit. A co myślisz o tych oponach Michelin Pilot Road2 2 CT. ? Nie będę się na temat opony na której nie jeździłem, ale myślę że w twoim wypadku powinieneś iść właśnie w stronę opon sportowo turystycznych :biggrin: . Nie polecam ci bridgestone BT 020, w nich miałem uślizgi co kilka km :banghead: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miras-Street Fighter Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zamówiłem Michelin Pilot Road2 2 CT w testach wychodzą bardzo pozytywnie. Jutro będę wymieniał i sprawdzę to dam znać zainteresowanym. Dziękuję za zainteresowanie i podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miras-Street Fighter Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Michelin Pilot Road2 2 CT po moich testach mogę powiedzieć że oponki są jak trzeba. Polecam osobiście na przyszłość w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi