przemPL Opublikowano 29 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 to fakt jak się nie ma .... no ale postanowiłem ze silnik sobie zrobie w koncu dwie ręce mam do do robienia cylindry. pomału dojdę do ładu i wiedzy :D Cytuj MOTÓR nie umiera NIGDY MOTÓR jest WIECZNY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemPL Opublikowano 3 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 chciałem rozkręcić silnik, ale nie mogę odkręcić 3 śrub z pokrywy i śrub tarczy (od strony skrzyni biegów). Moczyłem w ropie, wd40 itp. i ni chu.... są poprostu zjechane. Macie jakieś pomysły? Znalazłem mechanika który mi wyczyści cylindry, dopasuje tłoki z malucha (na takie się zdecydowałem) i sfrezuje gniazda za 320 zł za dwa:D to chyba dobra cena? Cytuj MOTÓR nie umiera NIGDY MOTÓR jest WIECZNY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian k750 Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Koledzy pamięć nie ta pomóżcie na wał przychodzi podkładka sprężynowa w jakiej kolejności czy odrzutnik oleju ,łożysko ,podkładka i koło zamachowe. Zapomniałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid1981 Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 (edytowane) Koledzy pamięć nie ta pomóżcie na wał przychodzi podkładka sprężynowa w jakiej kolejności czy odrzutnik oleju ,łożysko ,podkładka i koło zamachowe. ZapomniałemNajperw jest lozysko na wale pozniej podkladka falista sprezynowa ,odrzutnik i kolo zamachowe.podkladka falista siedzi w przetloczonej wnece odrzutnika.Numer 55 to wlasnie ta podkladka falista sprezynowa. Edytowane 15 Lutego 2012 przez Dawid1981 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian k750 Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 DAwid dzięki już doszedłem przypomniało się jeszcze jedno jak myślicie o odmie czy w deklu gdzie jest odrzutnik odmy wstawić tuleje mosiężną i zmniejszyc otwór odmy. Lepiej też będzie chyba spasowany odrzutnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid1981 Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 DAwid dzięki już doszedłem przypomniało się jeszcze jedno jak myślicie o odmie czy w deklu gdzie jest odrzutnik odmy wstawić tuleje mosiężną i zmniejszyc otwór odmy. Lepiej też będzie chyba spasowany odrzutnik.mozna zrobic ale musi to byc bardzo dokladnie zrobione i przed wstawieniem tulejki trzeba raczej wytoczyc dekiel na wiekszy wymiar zeby tulejka miala grubsza sciane i po wcisnieciu wytoczyc na wymiar.napewno bedzie lepsze odpowietrzenie skrzyni korbowej i mniejsza mozliwosc wyciekow.i trzeba pamietac o spasowaniu z blokiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemPL Opublikowano 17 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 (edytowane) Rus gotowy zapierdziela aż miło.... 1000 km zrobione bez awarii póki co....w zasadzie jakby nie patrzeć bez dużego wkładu pracy i rad i wyprostowania mojej wizji Rusa ze strony Dawida pewnie dzisiaj byłbym na etapie szkielkowania cyindrów.... :P Edytowane 17 Lipca 2012 przez przemPL Cytuj MOTÓR nie umiera NIGDY MOTÓR jest WIECZNY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi