marcindc Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Witam wszystkich Podczas ostatniego niedzielnego wypadu na kacie w pewnym momencie zauważyłem, zaczął mocno dymić na szaro. Ponieważ dopiero zaczynam zabawę z motocyklami, nie byłem pewien czym jest to kopcenie spowodowane więc powoli w ok 30 - 40 min wróciłem do domu. Jak się po powrocie okazało spalił praktycznie cały olej. Silnik chodzi bez zmian, nie stracił mocy ani nic nie stuka. I tu moje pytanie czy macie jakieśpropozycje co mogło się stać, pierścienie, tłok...?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Pierscien olejowy , ale mozliwe tez ze uszczelniacze zaworowe rowalilo , tak czy owak , gora do rozbiorki . Osobiscie obstawiam na tlok , to jest wyczyn a 400 jest nie mloda zapewne i ma ciagle oryginalny tlok. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Witam wszystkich Podczas ostatniego niedzielnego wypadu na kacie w pewnym momencie zauważyłem, zaczął mocno dymić na szaro. Ponieważ dopiero zaczynam zabawę z motocyklami, nie byłem pewien czym jest to kopcenie spowodowane więc powoli w ok 30 - 40 min wróciłem do domu. Jak się po powrocie okazało spalił praktycznie cały olej. Silnik chodzi bez zmian, nie stracił mocy ani nic nie stuka. I tu moje pytanie czy macie jakieśpropozycje co mogło się stać, pierścienie, tłok...?? pozdrawiamPo pierwsze szary dym to nie oznaka spalanego oleju, po drugie jest praktycznie niemożliwe żeby w pół godziny ten silnik przepalił cały olej. Stwierdziłeś że nie ma oleju na podstawie oleju w okienku czy zlewałeś olej z silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindc Opublikowano 28 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Jak się zorientowałem, że dymi to wtedy w okienku było trochę powyżej minimum, dopiero pod domem odkręciłem korek wlewu oleju i na ile tam da się zobaczyć to widać było tylko czyściutkie zębatki, zero oleju.Tego co zostało nie zlewałem bo w tygodniu nie mam czasu, muszę znaleźć jakiegoś mechanika bo innego wyjścia nie ma. :dry: dzięki za zainteresowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi