Gość MarCrazHa Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Jesli stac kogos na takie moto to MUSI byc stac na AC. Inaczej to czysta glupota. Idac dalej, jesli wlasciciel mial AC to nie ma czego wspolczuc bo dostanie odszkodowanie i kupi sobie drugie moto. A jesli nie mial, no to coz... mozna sobie darowac komentarz.Sorry kolego, ale się z Tobą nie zgodzę. Miałem już kilka sprzętów w swoim życiu, prawie wszystkie od nowości. Nigdy nie miałem AC. Na samochody również. No raz miałęm na audi i to ukradli po 3 tyg. od wyjazdu z salonu... Jakbym podliczył, ile musiałbym wydać za to wszystko na ubezpieczenia, to jeden z motongów mogę zgruzować i nadal wyjdę na 0. Oczywiście koszty napraw, jak się glebnąłem musiałem sam pokryć, ale z drugiej strony składka AC bez zniżek (jak glebniesz, lecą zniżki) jest dosrana. I Ja po paru latach doszedłem do tego samego wniosku.Pieprze AC,straciłem tyle kasy że kupiłbym sobie drugie auto.A szlag mnie trafia jak mówią że ubezpieczyciele wychodzą w tym roku na zero imusza składki podnosic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz-RR Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 A i tak wszystko masz na firmę i wliczasz w koszta.A co do AC- każdy ma wolną rękę jeżeli bierze za gotówkę... Gorzej jak ci koszty przewyższą przychody. Fajnie się mówi wpuścić w koszty, ale tak naprawdę to tylko 18% (lub 19% liniówka) dochodówki od kwoty netto i VAT (VATowcy) albo chyba 8,5 ryczałtu brutto. Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mehow Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 A i tak wszystko masz na firmę i wliczasz w koszta.A co do AC- każdy ma wolną rękę jeżeli bierze za gotówkę... Gorzej jak ci koszty przewyższą przychody. Fajnie się mówi wpuścić w koszty, ale tak naprawdę to tylko 18% (lub 19% liniówka) dochodówki od kwoty netto i VAT (VATowcy) albo chyba 8,5 ryczałtu brutto.Tak, bo mająć firmę i pracowników te 19% to tylko 19% ;) Nie narzekaj, bo możesz całą ratę leasingową mieć w kosztach...Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz-RR Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 A i tak wszystko masz na firmę i wliczasz w koszta.A co do AC- każdy ma wolną rękę jeżeli bierze za gotówkę... Gorzej jak ci koszty przewyższą przychody. Fajnie się mówi wpuścić w koszty, ale tak naprawdę to tylko 18% (lub 19% liniówka) dochodówki od kwoty netto i VAT (VATowcy) albo chyba 8,5 ryczałtu brutto.Tak, bo mająć firmę i pracowników te 19% to tylko 19% ;) Nie narzekaj, bo możesz całą ratę leasingową mieć w kosztach...Pozdro Tylko w przypadku motocykla. Poza tym nie narzekam, ale mieć swoją firmę to nie taki miód jak się wydaje, tzreba jeszcze zarobić te pieniądze, żeby sobie koszty móc zrobić. Tu 18, tu 23% i robi się po chwili 50%. Koniec OT Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi