vitia Opublikowano 14 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2004 Zamierzam zakupić do mojego Gs-a 500E oponki tej właśnie marki. Konkretnie chodzi mi o K63 na przód i k64 na tył. Oczywiście, pewnie lepsze by były Dunlopy, Bridgestone, Michelin itp., ale niestety $$$ mnie ogranicza a nowy komplet Heidenau mogę mieć za <400 PLN. Doszedłem bowiem do wniosku, że lepiej kupić nowe Heidenau niż używki bardziej renomowanej firmy. W końcu co nowe to NOWE. Zaznaczam, że chodzi mi o jazdę raczej rekraacyjną bez szlifowania kolanem po asfalcie :lol: Co sądzicie o tych oponkach, jak się sprawują w czasie jazdy? Miał ktoś z nimi jakieś doświadczenia? A może jednak lepiej kupić używki lepszej marki? Doradźcie coś proszę... Pozdrawiam! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik Opublikowano 16 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2004 ja mialem w swoim GS-ie te oponkioponki warte kupieniamosna i kolankami o aswalt spokojnie przycieracjak długo wytrzymują nie wiem bo przejechałem na nichjakieś 2,5tyś i sprzedałem motowiem ze przednia kosztowała coś 105zł a tył 195 po kursie euro 4zł Cytuj www.sokolriders.com--- jezdze bo lubie --- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyrafa_C-ow Opublikowano 16 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2004 Ja mam obie Heidenau w MZ co prawda inny rozmiar ale! tylna dobrze trzyma natomiast w przedniej pojawily sie dziwne pekniecia na całym obwodzie. Przypuszczam, ze to wina mojej jazdy z mniejszym cisnieniem niz zalecane, takze uwazaj na to a na pewno ci posluzo dluzej Pzrd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlew Opublikowano 17 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2004 Opony warte swojej ceny ale nie ma cudów - nie można mieć za takie pieniądze ideału.W Katanie miałem Heidenaua i było OK tylko nieco ślisko na mokrym :) za to po 15 tys km nie było śladów zuzycia.W DR Big mam (miałem) Heidenaua K60 - rewelacyjna opona fantastycznie trzymająca się asfaltu tylko ...wystarczyła na jakieś 6-7 tys km i koniec :)ale jakbym miał wybierać drugi raz pomiędzy świetnym trzymaniem i niską trwałością przy cenie 180 pln a świetnym trzymaniem i dużą trwałością (Michelin Endurance chyba) to i tak wybiorę Heidenaua bo przynajmniej nie musze bać sie o oponę że ją rozwale na dziurach czy krawężniku itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi