fuczers Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Witam wszystkich.W ubiełym roku pod koniec sezonu wyłożyłem się moją yamaszką na asfalcie, w wyniku czego awarii uległ przedni hamulec klamka dosłownie zmiękła i hamuje tylko minimalnie, zabrałem się do tego w tym roku.. wymieniłem klocki, płyn odpowietrzyłem i nie dało to nic. Podejrzewam że będe zmuszony kupić zestaw naprawczy pompki co w przypadku mojej sztuki kosztuje około 160zł, trochę sporo wjęc może ktoś ma jakieś sugestie.. i czy niezbędna jest wymiana tego tłoczka oglądałem go i nie widać żadnych rys na nim ani uszkodzeń, jedna gumka wygląda na minimalnie zużytą, z góry dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Jeśli padła pompa to niestety tylko kupno zestawu naprawczego ci zostaje. W Yamahach dość częsta przypadłość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Witam wszystkich.W ubiełym roku pod koniec sezonu wyłożyłem się moją yamaszką na asfalcie, w wyniku czego awarii uległ przedni hamulec klamka dosłownie zmiękła i hamuje tylko minimalnie, zabrałem się do tego w tym roku.. wymieniłem klocki, płyn odpowietrzyłem i nie dało to nic. Podejrzewam że będe zmuszony kupić zestaw naprawczy pompki co w przypadku mojej sztuki kosztuje około 160zł, trochę sporo wjęc może ktoś ma jakieś sugestie.. i czy niezbędna jest wymiana tego tłoczka oglądałem go i nie widać żadnych rys na nim ani uszkodzeń, jedna gumka wygląda na minimalnie zużytą, z góry dzięki za pomoc Miałem podobnie w zeszłym roku, opadając z gumy zblokowało mi przednie koło , u mnie oprócz uszkodzonych zimeringów pękł tłoczek. Strasznie sporo masz ceny, u braci Kędzierskich zestaw kosztuje 110 pln, w yamasze moto-kom w płocku chciali 130 z wysyłką. Nie napisałeś z którego roku masz moto więc pamiętaj przy zamawianiu że pompy hamulcowe w yamasze zmieniły sie i od 2008 roku mają inna średnice tłoczków co za tym idzie do starszych roczników nie będzie pasował zestaw od 08 w góre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuczers Opublikowano 3 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Dzięki bardzo panowie, Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 jam mialem dwa razy taki numer , ze po wymianie klockow i cofnieciu tloczkow w zacisku , hamulca w ogole nie bylo - totalne zero ! przyczyna byla w gumkach zacisku a nie pompki ( ja tez sadzilem na poczatku) , ale podkreslam ze w ogole nie szlo go odpowietrzyc.. KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuczers Opublikowano 9 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Witam ponownie poszedłem za radą znajomego mechanika który powiedział że być może w czasie wywrotki gumka w srodku się wywineła, rozebrałem ponownie i pierwszą gumkę wchodzącą w pompke założyłem odwrotnie złożyłem odpowietrzyłem działa... nie wiem jak długo ale narazie 150 PLN zaoszczędzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi