KaBaN Opublikowano 14 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2004 Witam wszystkich!!!Mianowicie mam następujący problem w mojej mz 251 mam gaźnik od 250 czyli 30N2-5, gdzies w internecie przeczytałem że na tym gaźniku 251 spojnie moze łaźic pytanie tylko czy dysze trzeba zmieniac, po kontroli dysz w gaźniku wyszło na to że są od 250...i w związku z tym mam pytanie czy dysze od 251 czyli gaźnika 30N3-1 pasuja do 30N2-5????? z góry dzieki za pomoc pozdrawiam Hubert :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiek24 Opublikowano 14 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2004 przeciez to ten sam silnik wymien stare dysze na nowe to tego typu gaznika nie zamieniaj dysz z innego gaznikia bo maja inna budowe i nie wiadomo jak to wplynie na silnik chociaz nie jestem pewien czy sa inne dysze do silnika 250 musial bym zobaczyc w ksiazce a nie chce mi si szukac :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaBaN Opublikowano 14 Maja 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2004 Z tego co wiem to rożnia sie....ale z drugiej strony w mz 250 po '87 były montowane te same gaźniki co w 251 ciekawe jak to było z tymi dyszami ...ale chyab sie różniły:P :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiek24 Opublikowano 14 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2004 ponoc roznia sie oknami kanalow wydechowych ale ja takiego info w ksiazce nie spotkalem ani w sklepie nie widzialem cylindrow do 250 i do 251 wiec nie roznia sie niczym (starsze ,modele mogly miec zaplon mechaniczny i gaznik 30N2-5) a co do dysz to ci nie pomoge jak masz kupic dysze kup do gaznika takiego jaki masz zamiar uzywac w ecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SizeeR Opublikowano 14 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2004 Ja mam w swoim gazniku od mz 251 komplet naprawczy, tj dysze, zaworek iglicowy i sworzen plywaka :) od gaznika mz 250 i wszystko lata. Rozmiar dysz jest praktycznie ten sam, chyba jedynie w mz 250 dysza glowna to 125 a w 251 to 130. Ale to nie przeszkadza w niczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi