Skocz do zawartości

Krym - 2 połowa lipca - szukam chętnych

Gość BULLSON FOREVER
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość BULLSON FOREVER

Witajcie.Szukam chętnych na wyjazd na Krym w 2 połowie lipca. Termin co do dnia jeszcze nieokreślony z powodów zawodowych. Narazie jest nas dwóch: kolega Łukasz na KLE 500 i ja na XTZ 750. Jesteśmy w miarę doświadczonymi turystami motocyklowymi, więc nie powinno być kłopotów. Naszym celem jest jak najwięcej zwiedzić, zobaczyć, porobić fotki itd. Noclegi raczej w namiotach, tam gdzie nas noc zastanie, mycie w morzu. Chodzi o to by wyjazd kosztował jak naj mniej. Jeśli jest ktoś chętny to zapraszam.

Pozdrowionka.

Hi!

Też jadę pod koniec lipca na Krym więc piszę:

Paliwo ok. 1,90 za litr,

Nocleg - za 5-8 dolców to już masz taki luskus, że więcej nie trzeba,

Żarcie - za 3, dolce dostaniesz taki objad, że nie dasz rady go zjeść.

Drogi - Dosyć paskudne.

Jakoś se tam koszty można wyliczyć...

Gość BULLSON FOREVER
a liczyłes mniej wiecej koszty z paliwem z jadłem i  itpile trzeba miec kasy i skad jestescie

Paliwo na Ukrainie pod koniec kwietnia kosztowało 2,20 Hrywny * 0,8zł= 1,76zł za litr 95 okt. (w październiku ub. roku cena była taka sama więc i w lipcu pewnie się nie zmieni. Trasa wyniesie ok 4000km więc przy średnim spalaniu 6l/100km koszt benzyny wyniesie około 420zł. Reszta kasy zależy od: ilości biletów wstępu do różnych obiektów, noclegów płatnych (planujemy większość w namiotach za friko), żarcie - konserwy ew. 1 posiłek gorący - cena 10zł. W sumie cały wyjazd na pewno zmieści się w 1000zł.

Łukasz jest z Jaworzna, ja z Nowego Korczyna (nad Nidą i Wisłą, woj. świętokrzystkie).

Tylko ten termin wchodzi w grę. Mam dwie dziewczyny do zabrania (ładne, zgrabne itp. )na ten wyjazd(nie są nowicjuszkami w jeździe z tyłu), a motocykl dwuosobowy, więc jeśli ktoś wziąłby taki balast byłoby fajnie.