BANANvanDYK Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Witam. Otrzymałem od kolegi kolegi motocykl Yamaha TZR 125 do sprawdzenia instalacji elektrycznej i wykonania przedsezonowego przeglądu. Problem jest taki, że został nieźle zwieśniaczony, wszędzie nieoryginalne śruby, nie pasują mi niektóre podzespoły i nigdzie nie mogę znaleść informacji serwisowych do tego modelu. Podejrzewam zmianę silnika, jest tam silnik Motori Minarelli 3DL, a on prawdopodobnie pochodzi z modelu Belgarda. Serwo zaworu wydechowego wisi w powietrzu nad cylindrem, nie pasuje prawa osłonka zaworu na cylindrze. Sam silnik wygląda na nierozbierany od nowości prócz statora i cylindra. Przebieg wg. licznika 21000 km. Czy to na pewno będzie oryginalny silnik z tego modelu? Druga sprawa to przednie zawieszenie USD, w którym prawdopodobnie nie ma zupełnie oleju. Bez serwisówki nie wiem ile oleju trzeba wlać i jak je rozebrać. Cytuj 7,352 osób lubi to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi