suzukias Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 (edytowane) Witam, posiadam Suzuki TS 50xk i mam problem z obrotami. Otóż jest to Enduro ktore powinno kręcić sie do 10tyś obr/min. Teraz przy pełnym otwarciu przepustnicy ma marne 4Tyś obrotow. Podczas gdy dodaje gazu bardzo dlugo sie wkreca na te 4 tyś momentami ma 5 tyś obr. Myślałem czy może to byc uszkodzenie pierścieni, badz przytarcia cylindra. Dodam ze motor jest chlodzony powietrzem i zdaje mi się ze ma źle ustawiony zapłon, ale nie wiem za bardzo jak to wyglada z zaplonem w silnikach 2T. Sprawdzałem iglice wszystko jest w porzadku. Gaźnik też kupiłem inny używany, ale sprawny i nadal jest to samo. Wiec wykluczam uszkodzenie i żle wyregulowanie gaźnika, wydech sciągnąłem i w tlumiku mialem czarny plyn wygladał jak olej, ale bardziej mi to przypominało wode zmieszana ze spalinami ktora wylałem. Ogolnie cały dyfuzor (wydech) gdy przechyliłem nic sie z niego nie wylewało, ani nie kruszylo, raczej odpada zaoliwienie wydechu. Świece mam nówke, ale po godzinie lub gdy kilka razy uruchomie silnik po odkreceniu świecy jest cała w sadzy, nie wiem z jakiego powodu. Nie wykluczam uszkodzenia cewkomodułu, chociaż tez odkupiłem uzywany z dzialającego motoru w ktorym śilnik krecił sie do 10 tyś obr/min. Dodam że cylindra nie rozkrecałem i nie wiem jak to wszystko tam wyglada i po 8Tyś przebiegu nie sądził bym że silnik jest przytarty lub zmeczony ponieważ niektore z tych modeli maja po 40 tyś km i sa po 2 szlifach od nowosci. Prosze po jakąś rade która pomoże mi rowiązać ten problem. Czym moze on być spowodowany? Edytowane 8 Stycznia 2011 przez suzukias Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Sprawdź jeszcze simmering od strony magneta i oleju, i zmierz kompresje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parzo Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 To może warto zaglądnąć do cylindra?:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoti Opublikowano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 (edytowane) Jak dla mnie tam nie ma pierścieni już; ) Edytowane 19 Stycznia 2011 przez Szoti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom12 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Witam Mam podobny problem lecz z Mz 150. Nie chce zakładać nowego tematu aby nie zasmiecać forum dlatego dodam swój problem tutaj. Mam mały problem z Mz 150. Otóz sama wchodzi mi na obroty do około 4000 po czym zchodzi z nich i gasnie. Martwi mie równiez jej dziwne prace silnika. Na niskich obrotach silnik pracuje ja by nie dostwał paliwa na 1s a póznej dostal (tak jagby przerywanie pracy). Prosze o odpowiedzi (odrazu wykluczma linke i usatwienia gaznika) PS Jednak na ssaniu silnik pracuje dobrze nie wiem dalczego tak jest ale caraz po wyłaczeniu go slinki znowu idze wgóre z obrotami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Jeśli na ssaniu chodzi ok to znaczy że łapie lewe powietrze. Najprawdopodobniej na simeringu od strony magneta lub na połączeniu gaźniki-cylinder. Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom12 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Kurcze sam nie wiem. Wydaje mi sie że to coś moze byc z zimnym powietrzem... moze cieplnosc swiecy...bo jak jezdziłem, po roztopach sniegu na temeraturze +6 stopni to wszystko smigało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 To odpuść sobie jazdę i palnie moto do wiosny, jeśli przy dodatnich temperaturach będzie nadal sam wchodził na obroty zrób to co napisałem w poprzednim poście. Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom12 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Dobra pewnie cos pokombinuje.. Dzienkuje za rade Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi