Bob90 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 (edytowane) Czyli korek do wymiany. Korki posiadają sprężynę, która po przekroczeniu pewnego ciśnienia w układzie (na korku powinno być napisane) się "poddaje" a tym samym płyn wyciska tą "talerzykową" uszczelkę do góry, po czym płyn właśnie przez ten wężyk odprowadzany jest do zbiorniczka. U Ciebie najwidoczniej korek inną drogą puszcza płyn poza układ. Najlepiej, jeżeli masz możliwość pożyczyć od kogoś pasujący korek, sprawdź sobie na nim, czy wtedy nie cieknie (na wszelki wypadek, żeby być na 100% pewnym, że to właśnie jego wina). Edytowane 23 Grudnia 2010 przez Bob90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Najlepiej właśnie zacząć od rzeczy najprostszych, czyli termostaty, korki i tak dalej. Jeśli byłby przedmuch na uszczelce to objawy byłyby z leksza inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomicb500 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Witam z powodu awarii kompa odpisuję dopiero teraz. Po założeniu termostatu od tico jest wszystko ok i właśnie tym problemem okazał się sam korek. Popracowałem nad nim trochę tzn podgiąłem trochę blaszkę która zamyka górną część wlewu i po nagrzaniu nic nie wycieka. Zobaczymy jak będzie przy jeździe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempin Opublikowano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 problemem okazał się sam korek. Popracowałem nad nim trochę tzn podgiąłem trochę blaszkę która zamyka górną część wlewu i po nagrzaniu nic nie wycieka Tylko nie przesadź z podgięciem blaszki, bo możesz mieć niemiłą niespodziankę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarCrazHa Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Pamiętaj że ciśnienie w układzie chłodzenia ma być mniejsze od tego na tłokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomicb500 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 (edytowane) Tak wiem podgiąłem tylko tę która zamyka górną część wlewu, natomiast nie ruszałem tej która się podnosi przy wzroście ciśnienia. Edytowane 8 Stycznia 2011 przez Tomicb500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi