Skocz do zawartości

jazda na dlugim dystansie (Roadsterem)

goreip
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, mam pytanko bo temat nowy motor nurtuje mnie od dawna. Poniewaz jestescie posiadaczami Rocketow, chcial bym uzyskac wasza opinie jakie ma on mozliwoswci jesli chodzi o dlugie trasy. W sezonie letnim bede chcial z racji swojej pracy jezdzic z zagranicy na weekendy do Polski - wole motorem niz samochodem. Dlatego bardzo istotna jest dla mnie wasza opinia czy Rocketem da sie jechac (hm ciagiem) 900 km? Czy szyba, ewentualnie dodatkowe owiewki chronia od deszczu? Przyznam sie , ze jechalem testowym Roadsterem, ale golym, wiec po przekroczeniu 150 - jazda juz stawala sie troche malo komfortowa. Testowalem tez BMW GSa 1200 i musze stwierdzic, ze 200 nie robilo na nim wiekszego wrazenia. Szyba skutecznie zaslaniala - a opinia o Adventezre jest ze w deszczu mozna pruc i owiewki skutecznie zaslaniaja. Poza tym nie wiem na ile jest wygodne siedzenie na tak dlugie trasy. Ja mam Yamahe Roadstara 1700 - fajny motor, ale maksymalnie 300 km. Bede chcial swojego sprzedac, i dolozyc male troszke i nastawic sie na nowke (GS lub Rocketa). Co o tym sadzicie.

Miałem poprzednio Road Stara 1600 i najdłuższą trasę jaką min pokonałem we dwie osoby to 1250 km.A 1000 km było kilkakrotnie.Więc to raczej sprawa siedzenia a nie motocykla.

2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km

2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500

Przerabiałem ten temat co Ty chyba ze 3 lata wstecz.

Wówczas od chyba 7 lat używałem Hondy Valkyrie Interstate.Postanowiłem zmienić na coś nowszego,ale własnie wygodnego na długie trasy.Motocykl miał mieć możliwość zabierania sporej ilości bagażu.

Miał być szybki i niezawodny.

Miałem wówczas 3 typy:

Gold Wing 1800

Harley Electra Glide

Triumph Rocket

Nie byłem w stanie wówczas zdecydować się na któryś z nich,więc postanowiłem po kolei sprawdzić te motocykle.

Co roku kupowałem kolejny.I przez 3 kolejne sezony2008,2009,2010 sprawdziłem,i porównałem te 3 motocykle.Każdym zrobiłem po kilka ładnych tyś. km.

Ten temat był na forum,i może po przeczytaniu całości będziesz miał łatwiejszy wybór.

Wtedy za takie motocykle trzeba było dać ok 40 000 zł,a dzisiaj czyli po 3 latach te modele można mieć po około 30 000 zł.(Oprócz HD Electra który dalej trzyma cenę).

Tu masz ten temat

http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...=trudny+wyb%F3r

Jeżeli masz pytania to chętnie odpowiem.

Kapiszon