nizin Opublikowano 6 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2004 Wczoraj założyłem do swojej etki elektroniczny regler od dużego fiata. Koszt znacznie niższy bo starszy kiedyś kupił :mrgreen: (nowy to chyba koło 15zł z tego co w necie pisze) niż tego oryginalnego do MZ a działa jak na razie idealnie, montaż i podłączenie bezproblemowe. Tego mechanicznego nie wyciągałem, więc w razie czego zapasowy jest na swoim miejscu, wystarczy tylko kabelki przepiąć i spowrotem jest oryginalna instalacja MZ. Wszelkie info o ewentualnym nieprawidłowym działaniu (lub śmierci urządzonka) tutaj zamieszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk Opublikowano 6 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2004 Czesc! Mozesz napisac jakie wyjscia ma ten regulator od fiaciora?W MZ jest:DF, D-, 61 w elektronicznymDF, D-, 61, D+, 51 w mechanicznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nizin Opublikowano 6 Maja 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2004 Ten regulator ma aluminiowo-plastikową obudowę (masa D- i chłodzenie zarazem) oraz dwa wejścia 67 i 15 chyba (wczoraj zakładałem i już nie pamiętam :buttrock: ). Ja podłączyłem tak, że 61mz do 15 a DFmz do 67 i działa, reszta bez zmian, czyli stary regulator zostaje i nie odłączyłem przewodów D+mz i 51mz. W razie awarii można kabelki przepiąć spowrotem do miechanicznego i git. Regulator jest polskiej firmy JEZPOL typ RNA1. Na razie wynalazek jest w fazie testów i jest ok, czyli napięcie tak nie skacze jak przy mechanicznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nizin Opublikowano 10 Maja 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2004 Przejechałem ok. 170km i mój wynalazek sprawuje się bardzo dobrze, więc myślę że już nic złego się nie stanie i będzie działał długo i bezawaryjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaBaN Opublikowano 12 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2004 Ten pomysł z 2 regulatorami jest oki...jak jeden sie spiepszy to zawsze można przepiąć kable i pgnia dalej...Jesli twoj patent sie sprawdził to i jak spróbuje ....jak przetestuje to dam znać.... :mrgreen: :) :D Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi