Skocz do zawartości

pomoc w sprawie kiery do k75s

Rekomendowane odpowiedzi

witam panowie bardziej doświadczeni powiedzcie jaką fabryczną kierą (z jakiego modelu bmw ) można zastąpić fabryczną kierę w k75s jak dla mnie za wąska i za mała - chodzi żeby było szerzej i wyżej w stosunku do rąk - no i bez specjalnych przeróbek pozdrawiam i mam nadzieję że nie namieszałem pozdro

• 2 tygodnie później...

Witam kolego .Posiadam K100 RS z 86r gdzie kierownica jest bardzo wąska i nisko osadzona w porównaniu z tym samym modelem z 90 r i też dostałem zajawkę na zmianę kierychy ,gdy widziałem kumpla jak śmiga RT-kiem z szeroką kierą . I chciałem sobie taką założyć ale wszystko trzeba zmieniać na dłuższe, linka gazu, ssania itd nieopłacalna sprawa .No i RS straciłby urok z kierą RT-ka .Lecz nie dałem za wygraną i w katalogu LOUISA podpatrzyłem sobie taki dystans od innych motocykli, na stronie Boxer-Motor jest oryginał dedykowany dla BMW. Kazałem sobie taki dystans dorobić wysokość 30mm koszt 25 zł za komplet u dobrego kumpla , oryginał 160 zł. Efekt zadowalający kiera uniosła się do góry i przesunęła się do kierowcy dając bardziej wyprostowaną sylwetkę kierowcy poprawiając tym samym komfort jazdy Ale najważniejsze teraz- zmiana ustawienia na poziomie kierownica -kierujący zmniejszyła turbulencje i hałas w kasku przy moim wzroście 180 cm

Kask mam AGV- mds może koledzy polecają coś innego

Pozdrawiam Wszystkich