Gość komandosek Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Chyba wrócę do korzeni i zainteresuję się czymś małym z 1.9 tdi, jesli chcesz sie dokladnie dowiedziec to nazwyczajniej podjedz do salonu i pogadaj z serwisantami, otrzymasz najbardziej obiektywne i sprawdzone info. ale tak, ogolnie 2.0TDI nie są tak wytrzymałe jak 1.9TDI. Sa też drozsze w eksploatacji. Ja swoją octavią 1.9 jezdze i jezdze, a ma 450tys, zrobione w ciągu kilku lat. 2.0TDI mojego starego wytrzymała 130tys i ją szlag trafil(cos z klawiaturą, koszt naprawy, bagatela 20tys w ASO). Teraz jezdzi 2.0 TDI common rail 170KM, i podobno te silniki podobno są bardziej niezawodne niż nieudany poprzednik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HARPAGAN Opublikowano 14 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 jesli chcesz sie dokladnie dowiedziec to nazwyczajniej podjedz do salonu i pogadaj z serwisantami, otrzymasz najbardziej obiektywne i sprawdzone info. ale tak, ogolnie 2.0TDI nie są tak wytrzymałe jak 1.9TDI. Sa też drozsze w eksploatacji. Ja swoją octavią 1.9 jezdze i jezdze, a ma 450tys, zrobione w ciągu kilku lat. 2.0TDI mojego starego wytrzymała 130tys i ją szlag trafil(cos z klawiaturą, koszt naprawy, bagatela 20tys w ASO). Teraz jezdzi 2.0 TDI common rail 170KM, i podobno te silniki podobno są bardziej niezawodne niż nieudany poprzednik. No właśnie, trzeba mieć szczęście żeby kupić dobrego diesla ze stajni VW... Cytuj Bogaci są fajni i w miarę uczciwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HARPAGAN Opublikowano 19 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 No i stało się. Kupiłem miejską popierdułkę, a mianowicie Mazda 2 z 2008r. Silniczek 1.3 86 KM, mam nadzieję, że będzie dzielnie się spisywała w mieście (bo to jej przeznaczenie) Miał być jakiś TDI ale się o tym naczytałem i mi się odechciało. Mam nadzieję, że to dobra decyzja, czy ktoś posiada taki samochodzik? Cytuj Bogaci są fajni i w miarę uczciwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Japońskie? Bardzo dobra decyzja :) Gratuluję :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HARPAGAN Opublikowano 20 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Japońskie? Bardzo dobra decyzja :) Gratuluję :flesje: Niby japońskie ale ile jest japońskiego w japońskim to tylko Mazda wie, no i Ford :) Dzięki za gratki... Cytuj Bogaci są fajni i w miarę uczciwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostell Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 (edytowane) Etam. Mojego najlepszego kumpla ma Audi A6 - 2005 - 2.7TDI. Najpierw spie*doliła się dwójka a teraz nie dawno turbo. Uważam, że nie ma reguły. Tym bardziej nie ma co za bardzo wierzyć w bezapelacyjną doskonałość niemieckiej myśli technicznej. Dzisiaj jechałem za Paskiem 2.0TDI, kopcił jak stara ku*wa. mój kolega kupił taką Altea-ę... po 2 latach mówi że kupa auto bo dwie turbiny wymienił....po 24h spędzonych na -10 mrozie przez nasze samochody on siada, odpala, mówi "narazie" i piz...da na gaz.. pytania? jak to auto ma jeździć? hammera wojskowego by za*eb...to są właśnie opinie...ja jeżdzę zafira 1.9 CDTI, mam 190tyś i jeszcze palca nie przyłożyłem oprócz wiadomo-to co sie powinno regularnie... i co mam powiedzieć na temat diesla? Edytowane 27 Lutego 2011 przez ostell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Ze masz duuuzo szczescia. :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lonek Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Jak się kupuje 10letnie diesle z niemcowni z magicznym przebiegiem 160-190 tys. km za pół darmo to nie ma się co dziwić, że zaraz coś się sypnie... Kiedy ludzie w tym zacnym kraju nad Wisłą zaczną myśleć i nie kupować sprowadzane szroty zza Odry?Tak swoją drogą to moim zdaniem specjalnie te silniki się tak psują, co by biednego polaczka zdołować, taki blitzkrieg XXI wieku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Ale taki jest polski klient. Musi mieć max. 160000 przebiegu. Więc rynek dostosował się do klienta i takie auta są oferowane.Nic w tym dziwnego nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Powiedzieli znawcy nowych diesli. :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi