Skocz do zawartości

ninja zx6 R czy zx7 R-

Rekomendowane odpowiedzi

witam

W przyszłości chciałbym kupić ninje zx6R lub zx7R w roczniku 96-98 .

Czy ktoś z Was jeździł tymi dwoma modelami?

Od dawna "choruje" na siódemkę bo to jak dla mnie najładniejsze moto jakie widziałem , problem w tym że obiecałem sobie nie kupować motocykla powyżej 200 kg (po doświadczeniach z gpz , 260kg) .

Jak wiadomo motocykl ten (ninja7) ma nisko umieszczony środek ciężkości i zastanawiam się czy nie jest to okoliczność mocno łagodząca jego wagę (240kg).

Ostatecznie mógłbym kupić "6" jednak korci mnie ta "7" -ka.

Będę wdzięczny za jakieś info na temat różnicy w prowadzeniu tych motocykli głównie chodzi mi o to czy ta waga 240 kg jest mocno odczuwalna w porównaniu z masą zx6r.

Szczególnie interesują mnie opinie osób które jeździły tymi dwoma ninjami lub "7" i jakąś 600 tką podobną do zx6r.

Nie jestem fanem turystyki ani stunt-u lub zabijania się w mieście, nie chcę wpakować się znowu w jakiegoś "klocka" mimo wszystko zależy mi na jako takiej zwinności moto.

dziękuje za odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Umiesz kolego dobrze śmiegać bierz ZX-7R, motocykl mocny i troszke waży właśnie z tych dwóch względów laik lub przeciętny nie bedzie w stanie nim jeździć dobrze.

Umiesz jeździć, ale nie czujesz sie tak pewnie bierz ZX-6R miałem jakiś czas takie moto, ljzesze ale i słabsze od ZX-7R, ale swoje to ta ninja też potrafi.

• 4 tygodnie później...

trochę odświeżę temat jeśli to pomorze jeżdżę siódemka i miałem okazje jeździć zx6r zdecydowanie polecam zx7r tych 240kg w ogolę nie czuć:) trzyma się drugi jak ta lala świetnie się prowadzi i świetne osiągi i rzadko spotykane na drogach :bigrazz: ja siódemki nie zamienię na nic innego no chyba ze na zx10r 04 05 pozdro

• 2 tygodnie później...