Gość Occult Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Bardzo mozliwe. Ja jednak mialem motorynke kupiona w czerwcu 1989 roku jako nowa z lampka starego typu. Bardzo mozliwe, ze na poczatku produkcji Pony 301 byly montowane wlasnie takie lampki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żurek Opublikowano 6 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 (edytowane) Podczepię swoje pytanie pod temat jeśli można. Kupiłem pony M2 i mam z nią cholerny problem. Mianowicie silnik nie ma siły pracować, zaskakuje, pryknie i dupa. Zmieniłem simeringi bo były totalnie wydarte. Kartery składane na sylikon+uszczelka. Wszystkie możliwe uszczelki wycinałem sam z ostatniej kartki bloku technicznego. Raz zapaliła to przejechałem się 15m i zgasła, gaźnik czyściłem, zapłon ustawiałem, iskra niebieska, paliwo powinno dochodzić(kranik drożny), gaźnik sprawny w komarku działał(podaje paliwo), komprecha jest. No nie mam pomysłu co z tą krowo się dzieje... Już posadziłem gwint w głowicy od kręcenia świecami ... Gdy się odpala na pych to silnik zaskakuje ale niema siły kręcić przerywa zapala i po chwili gaśnie. Gdy poda się benzynę bezpośrednio co cylindra to zaskoczy kręci i po chwili zgaśnie, bądź nie zaskoczy wo gule. Nie mam punktu odniesienia za bardzo, bo w WSK nie miałem takich bajerów ... Edytowane 6 Maja 2011 przez Żurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 10 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 DObrze piszesz o swoich przypuszczeniach, "paliwo powinno dochodzic" warto zweryfikowac czy aby na pewno dochodzi. Bo jesli podajesz bezposrednio na tlok i zapala to moze wlasnie w jego dostarczaniu istnieje problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żurek Opublikowano 11 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 (edytowane) Powiedziałem "powinno" gdyż wszystko było czyste i drożne, a nie działało jak powinno.Rozebrałem wszystko, poskładałem odnowa na wszystkich nowych uszczelkach, i zimerach... I działa! Szkoda tylko że nie wiem co wtedy było nie tak. No ale koniec już o tym, to padło i tak długo nie pojeździ (bez remontu silniczka)... Edytowane 11 Maja 2011 przez Żurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi