Skocz do zawartości

Problem z instalacją napinacza rozrządu

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Składam sobie w garażu w wolnych chwilach cb 450 n z 85 roku, już jestem przy końcu tj. cylinder siedzi, ślizgacz siedzi, łańcuszek podwieszony na ramie czeka na głowice. Ale za cholerę nie potrafię zamontować napinacza (takiego: http://img94.imageshack.us/img94/2082/camc...onercb450t.gif. Trzeba ściągać cylinder znowu i najpierw zainstalować napinacz lekko zaciskając nakrętkę regulacji? I dopiero cylinder z napinaczem nakładać na tłoki? Problem w tym, że wkładam napinacz w odpowiednie miejsce ale śruba do regulacji nie chce wejść do otworu z tyłu cylindra. Nie chciałem cudować, żeby nie uszkodzić napinacza pytam więc o jakąś rade. Jak to dziadostwo tam zainstalować?

W serwisówce (Clymera) nic nie ma.

No i może przy okazji spytam jeszcze o jedną rzecz. Posmarowałem cieniutko papierową uszczelkę pod cylindrem czerwonym silikonem - słyszałem że warto papierowe uszczelki cieniutko potraktować sylikonem. A co z uszczelką pod głowicą? Też mam coś na wzór kartonu/papieru z metalowymi pierścieniami. Smarować czy odpuścić?

Edytowane przez hightimes

Z napinaczem Ci nie pomogę bo nie miałem z takowym do czynienia, ale uszczelki pod głowicą nie smaruj niczym.

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.