hightimes Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 (edytowane) Witam, Składam sobie w garażu w wolnych chwilach cb 450 n z 85 roku, już jestem przy końcu tj. cylinder siedzi, ślizgacz siedzi, łańcuszek podwieszony na ramie czeka na głowice. Ale za cholerę nie potrafię zamontować napinacza (takiego: http://img94.imageshack.us/img94/2082/camc...onercb450t.gif. Trzeba ściągać cylinder znowu i najpierw zainstalować napinacz lekko zaciskając nakrętkę regulacji? I dopiero cylinder z napinaczem nakładać na tłoki? Problem w tym, że wkładam napinacz w odpowiednie miejsce ale śruba do regulacji nie chce wejść do otworu z tyłu cylindra. Nie chciałem cudować, żeby nie uszkodzić napinacza pytam więc o jakąś rade. Jak to dziadostwo tam zainstalować? W serwisówce (Clymera) nic nie ma. No i może przy okazji spytam jeszcze o jedną rzecz. Posmarowałem cieniutko papierową uszczelkę pod cylindrem czerwonym silikonem - słyszałem że warto papierowe uszczelki cieniutko potraktować sylikonem. A co z uszczelką pod głowicą? Też mam coś na wzór kartonu/papieru z metalowymi pierścieniami. Smarować czy odpuścić? Edytowane 23 Lipca 2010 przez hightimes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Z napinaczem Ci nie pomogę bo nie miałem z takowym do czynienia, ale uszczelki pod głowicą nie smaruj niczym. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi