Skocz do zawartości

Blokuje mi koła

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem następującej postaci,gdy chcę cofać motocykl (hyosung gt 650r) to mam wrażenie że coś mi blokuje koła ,pchając do przodu nie mam tego problemu.Byłem w warsztacie motocyklowym i mechanik powiedział mi że muszę wymienić łańcuch,komplet do wymiany 160euro plus robocizna,

Nie wiele mam z mechaniką wspólnego,motocykl ma 4000km przebiegu,jeżdzę spokojnie.

Proszę o porady :notworthy:

Koła blokuje, czy koło?

Gdy zużyty łańcuch stawia opory przy cofaniu to słychać też trzaski.

A, że tak zapytam, łańcucha nie masz przypadkiem naszpanowanego jak strunę?

Edytowane przez Luca

Zobacz czy łańcuch jest równomiernie wyciągnięty, jeśli nie to znajdź to miejsce i w najbardziej napiętej pozycji poluzuj go. Miałem taki sam problem

bo w jednym miejscu za bardzo się napinał i blokował tylne koło.

Jak masz łańcuch do wmiany, to to wszystko wyjaśnia. Wyciągnięty łańuch "klinuje" się na zębatkach i stąd te jaja.

Edytowane przez Kamsel

motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06

Jak masz łańcuch do wmiany, to to wszystko wyjaśnia. Wyciągnięty łańuch "klinuje" się na zębatkach i stąd te jaja.

No ale nie po 4000 km.Chyba ze jest z gównolitu.

2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km

2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500

No ale nie po 4000 km.Chyba ze jest z gównolitu.

"Byłem w warsztacie motocyklowym i mechanik powiedział mi że muszę wymienić łańcuch,komplet do wymiany." Chyba że mechanik dupa.

motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06