Premo23 Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Witam pytanko jak w temacie,patrzylem na wielu forach i malo co o tym jest wiec nie odsylajcie do wyszukiwarki.Jakie sa objawy jesli sonda zostala usunieta,czy w orginale odcina zaplon przy jakims zakresie obrotow a w trybie awaryjnym bez sondy nie?jaka moze byc roznica w pracy silnika?W tej chwili mam sonde zalozona jako zaslepke w kolektorze-uciete kable.Na wyswietlaczu nie mam wyswietlanych zadnych bledow typu FI czy migajace kontrolki.Zalezy mi na doprowadzeniu sprzeta do używalnosci,prosilbym o opinie ludzi co sie z tym spotkali.Jest to wersja z 2000r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MartinBikesManiac Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Jeśli sondę masz a ja tylko wyjmiesz to moto będzie spalać więcej paliwa,i komp będzie wyświetlał błąd (FI). Jeśli miałeś sondę a błędu nie masz to może ktoś zastosował eleminator sondy lambda stosuje się takie do power commandera jak się wywala sondę i egcv.Najgorzej jak ktoś tylko w liczniku odciął aby fi nie świeciło :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Układ masz fabryczny? Bo jeśli tak to nie rozumiem rzeźnika, który zastosował taki manewr :icon_rolleyes: Owszem, jeśli miałbyś układ, dosadzisz PC, moduł, filtr, wywala się to gówno łącznie z EXUP'em, stroi i chadzia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Premo23 Opublikowano 25 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Na to wyglada ze mam wersje bez.Kolektory mam z przepustnica seryjne stad miejsce na sondę ale komin juz nieorginalny Ixila stad uzyto jej jako zaslepki.Blędu Fi tez nie wyswietla power commandera nie mam pewnie cos tam ma wpakowane zeby zastapic sonde.Dzieki za uspokojenie sumienia :buttrock: ,juz sie balem ze trzeba bedzie nową Lambdę brac.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi