tomasz87 Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Witam! Od niedawna posiadam w/w motocykl tylko gaźnik jest raczej źle wyregulowany. Motocykl pali od pierwszego kopniaka zimny czy ciepły ssanie działa niby wszystko ok tylko świece są całe czarne i czasami przy zamknięciu przepustnicy strzela w tłumik. A i spalanie tak na oko 10l/100km (80/20 asfalt/teren). Jak tu podejść do takiego gaźnika ? Doświadczenie mam tylko z zabytkami i tam regulacja gaźnika mi nie sprawiała problemu ale tu troszkę się boję. Czy bez analizatora spalin warto podchodzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebazaz Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 (edytowane) Doświadczenie mam tylko z zabytkami i tam regulacja gaźnika mi nie sprawiała problemu ale tu troszkę się boję. Czy bez analizatora spalin warto podchodzić ? Powinieneś sobie poradzić bez większego problemu. Na początek rozbiórka, czyszczenie i ustawienie zgodnie z serwisówką (poziom paliwa, rozmiar dyszy i ustawienie zapinki na iglicy). Sprawdź też koniecznie stan-szczelność zaworka i stan membrany. W mojej DR winna była zardzewiała linka od ssania. Objawem było nie trzymanie obrotów po nagrzaniu. Filtr powietrza to pewnie już załatwiłeś. Moja DR pali około 4,5-7l/100km zależnie od sposobu jazdy Pozdrawiam. Edytowane 8 Lipca 2010 przez sebazaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz87 Opublikowano 8 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 (edytowane) już mi troszkę humor poprawiłeś :) W przyszłym tygodniu się za to zabiorę bo jutro śmigam na zlot WSK do Świdnika na który wszystkich zapraszam. Można coś spie** rozbierając i składając taki gaźnik czy raczej technologii NASA tam nie ma ? A posiadasz sebazaz może taką serwisówkę ? Bo jakoś ciężko dostać. Edytowane 8 Lipca 2010 przez tomasz87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebazaz Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 http://www.megaupload.com/?d=S22CG09S Tu coś jest. Znalezione na forum :bigrazz: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi