letek Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 witam. mam następujący problem, skuter Piaggio x9 125 evolution 2002 rok nie ma przejścia z niskich na średnie obroty, dalej już jest ok, ma moc ale przy odjęciu gazu przy zatrzymaniu gaśnie. gaźnik był czyszczony i regulowany, pomogło na kilka godzin i dalej to samo. po ponownym czyszczeniu nic sie nie zmieniło. Świeca nowa, filtr powietrza wyczyszczony i uszczelniony (nie było tej zaślepki gumowej na skraplającą się wodę), króćce szczelne. zastanawia mnie, że z odmy dmucha dość dużym ciśnieniem, to znaczy jak zatkam palcem to po chwili ucieka bokiem. ciśnienie sprężania 14 kPa. czy to jednak nadal gaźnik? pozdrawiam Cytuj owca-czarna.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BANANvanDYK Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 (edytowane) 14 kPa = 0.14 at (bar) Czy to jest wynik właściwy? Nie wiem jak w tym silniku, ale w 180 zawór ssący zamyka się na ok. 90° OWK przed GMP, co powoduje że ciśnienie sprężania jest stosunkowo niskie (0.6 - 0.8 MPa). Poza tym była dokonywana regulacja pompki przyśpieszającej? Edytowane 7 Lipca 2010 przez BANANvanDYK Cytuj 7,352 osób lubi to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letek Opublikowano 9 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 Witam, mój błąd chodziło o 14 bar. Pompkę przyspieszającą regulowałem ale nie daje rezultatu. brak mi już trochę pomysłów. proszę o podpowiedź. pozdr Cytuj owca-czarna.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BANANvanDYK Opublikowano 9 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 Pytanie, czy ssanie automatyczne było sprawdzane? Przy wchodzeniu na obroty przerywa czy robi "buuu"? Nie kopci na czarno? Cytuj 7,352 osób lubi to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi