erde Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2004 a dokładniej chodzi mi o cenę lakierowania proszkowego ramy i wahacza. No a jak to jest z chromowaniem? Ktoś kojarzy ceny?I jeszcze jedno wazne pytanie, pewnie Viper będzie wieział. Jak skutecznie pozbyć się lakieru z dekli silnika? Chodzi i mo te wszystkie zakamarki. Bo papier ścierny sobie nie poradzi ze wszystkim. Macie jakieś swoje metody na to? chcemy potem wypoleoerować przedni błotnik i te dekle. więc nie może być głębokich zadrapań. Myślimy tez o polerce osprzętu kierownicy.Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam EMZECIARZY:D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2004 1) cena lakierowania proszkowego: http://www.mz251r.prv.pl, na tej stronce w jakims dziale Jacek pisal odnosnie ceny lakierowania proszkiem. 2) z chromem Ci nie pomoge ale oze z 10 zeta za dm2 ? , dzwonilem do zakladów zajmujaych sie powlokami galwanicznymi z zapytaniem o miedziowanie i cena za miedziowanie to 4.70 za dm2. A miedziowanie to 1/3 drogi przed chromowaniem. 3) zalezy jaka powloke chcesz usunąc. Jesli jest to proszek to chemią ciezko bedzie to wyczyscic. Jesli jest to zwyczajna farba/lakier to proponuje "paint remover spray" dostepny w sieciach sklepów z chemia samochodową PYRMO - koszt okolo 30 zl.Mozna znalezc cos tanszego lecz juz nie w spray za okolo 5-10 zeta.--- Kolega uzywal tego tanszego rozwiazania do usuwania farby z grzjników CO i niby tez dobrze sie sprawuje. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaBaN Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Co do tego preparatu do usuwania farby...mój qmpel kupował takie coś i płacił 10 zeta ,preparacik był w sprayu i działanie było pierwsza klasa..psikasz troche czekasz około 10 min i po kłopocie po farbie nie ma nawet sladu:) :) :D Niestety nie pamiętam nazwy ale sie zapytam i napisze:) Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erde Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2004 będę bardzo wdzięczny:D Dodam tylko że na deklach jest lakier -hammerite i jedna warstwa normalnego, więc chyba uda się tym specyfikiem to usunąć?pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Kozik Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Hej ! W Warszawie na pradze jest taka lakiernia proszkowa, w bramie, niedaleko brzeskiej i czterech spiacych. Dzis jade tam zawiesc kilka gratow do malowania. Cena za dm 2 (zdrapywanie starej warstwy, zabezpieczenie gwintow) to 0,42 gr.W czwartek ma byc efekt :) Wtedy sie pochwale :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2004 42 grosze :D poproszkuj cala ecie :D --> starczy na 50 lat taki lakier :) Ps. myslalem ze wiecej ta imprezka kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Kozik Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Jezeli ktos sam zedrze stary lakier to cena za dm2 wynosi 32 gr... ale za ja len jestem :D Jeszcze zobaczymy (w czwartek) co bedzie i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiek24 Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2004 ja mam obenie na eci czerwony lakier kladziony proszkowo niestety nie chwale go albo jaest badziewny albo zle polozony latwo odpryskuje na baku mam zacieki od paliwa ktore czasem polecialo po powierzchni zbiornika ogolnie zadna rewelacja widzialem ladniejsze zwykle lakiery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi