ynot Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Witam.Mam problem z hamolcem w mojej MzetceSprawa polega na tym ze jezeli wcisne energicznie wajche to hamulec lapienatomiast wciskajac lzej nie ma wogule chamowaniaprosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Prawdopodobnie poszla uszczelka w pompie cham. -- ta mala odpowiedzialna za uzyskiwanie cisnienia w ukladzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ynot Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Mam zatem nastepne pytanie w tej kwestijak rozebrac to ustrojstwo tak zeby nic nie uszkodzic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2004 poszukaj schematu zlozenia pompki w necie, odkrecasz pompke, zlewasz plyn, odkrecasz waz, odkrecasz klamke, uszczelniach jest trzymany przez zawleczke-musisz ja wyjac i pociagnac za tloczek tak mocno zeby wylazl z uszczelniaczem, najparwdopodobniej tak jak viper pisze uszkodzila sie uszczelka na tloczku, sprawdz cylinderek czy niem zadnych wzerow i zadr ktore mogly to spowodowac, jesli wszystko jest OK to kup nowe uszczelniacze, zloz wszystko starannie i powinno dzialac! Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2004 przy zakupie uszczelniaczy, zwracaj uwage na jakosc i ni patrz na cene.Wymienialem uszczelnienia na ten sezon u siebie i w sklepie (Szczecin ul Klemensiewicza) oferowali 2 opcje : 1/ uszczelnienie tylko do pompy (2uszczelki) za 15 zeta -- jakosc okj :D 2/ zestaw uszczelek do calego haulca (pompa , zacisk) za 17 zeta -- naprawde podla jakosc wiec .. jak to juz robisz to kup dobre uszczeleczki i zalej odpowiednim plynem np dot3,4,5.1 (zaleznie od stylu hamowania ) . PS. przy wkladaniu tloczka z nowymi uszczelkami warto posmarowac go troszke plynem cham. Dobre rezultaty daje takze delikarne przepolerowanie tloczka w miejscu pracy duzej uszczelki. powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2004 wlasnie! zapomnialem dopisac.... tloczek upnij do wiertarki i rzeszlifuj b.drobnym papierem wodnym a potem pasta polerska Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ynot Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2004 dzieki za odpowiedzi chlopaki :mrgreen: jutro jade kupic uszczelki a tloczek juz wypolerowalemmam nadzieje ze wszystko bedzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaBaN Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Nie chciałem zakładać nowe tematu ale ma małe pytanko w związku z pompką hamulcową.....brzmi następująco....ile uszczelek znajduje sie w pompie hamulcowej....tego simeringa końcowego nie licząc.....jak rozebrałem swoja pompkę to w srodku była tylko jedna uszczelka...a jak byłem w sklepie i kupiłem komplet to klient dał 2 teraz sam nie wiem wiedług katalogu jest 2.... :) :D Ta jedna uszczelka znajduje sie prawie w połowie tłoczka a jeśli jest potrzebna 2 to gdzie powinna sie znajdowac ta druga??? Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2004 dwie? pierwsze slysze! Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaBaN Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Oczywiście chodzi mi gumki znajdujace sie na tłoczku bo tego simeringa to nei licze:P :) :D PONAWIAM PYTANIE ILE W KOŃCU JEST TYCH GUMEK W TEJ POMPCE....CHODZI MI O GUMKI ZNAJDUJĄCE SIE NA TŁOCZKU ...1 CZY 2??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ares Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Oczywiście chodzi mi gumki znajdujace sie na tłoczku Nie wiem w jakim katalogu widziałeś że są dwie uszczelki :?: :?: :?: Ale przynajmniej w mojej pompce na tłoczku była tylko jedna uszczelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Ma ktos moze schemat Pompki???Jak tak to bardzo bym prosił!!!! Z góry dzieki Veteranos!!1 :D :D :) Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_27 Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2004 na tłoczku pompki hamulcowej jest jedna uszczelka(+ uszczelniacz którego nie liczysz)jeśli facet w slepie dał Ci dwie to Twój zyskByć może dał Ci jedną uszczelkę na tloczek + oring który umieszcza się pomiędzy połówkami zacisku hamulcowego (przy kole). Ale te dwie uszczelki różnią się dość zasadniczo wyglądem choć są podobnych rozmiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nizin Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Pompa hamulcowa:http://www.mz-b.de/etz150/hp_etz_150/tab_2-9.htmNie jest to zbyt wyraźny rysunek ale coś lepszego ciężko znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
?ukasz Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2004 1/ uszczelnienie tylko do pompy (2uszczelki) za 15 zeta -- jakosc okj 2/ zestaw uszczelek do calego haulca (pompa , zacisk) za 17 zeta -- naprawde podla jakosc U was drogo niesamowicie!! Ja za uszczelki do pompki dobrej jakości płacę zaledwie 3 zł za obydwie!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi