Karo Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Witajcie, nabyłem przed sezonem sprowadzoną Yamahe Midnight Star XVS 1300 T, czyli wersję "Turerową" :) - tzn ma na wyposażeniu oryginalną szybę - wysoka jak cholera - przez szybę patrzy się na drogę. Myślałem, że to minus, ale za to będzie zacisznie, a że lubię podróżować moto, to kupię ściereczki do szyb i będzie git. Przejechałem się pierwszy raz na trasie i ogarnęło mnie zdumienie - prawie mi zrywało kask przy prędkości około 120. Jechałem w otwartym kasku z daszkiem, więc miało za co ciągnąć :), ale przy 130 km/h trudno było oddychać. Pomacałem powietrze w czasie jazdy i znalazłem przyczynę - komin wiatru, który odbija się od nogi i napiera w górę - prosto na twarz. Wielka szyba i spore koło rozpiera powietrze i między dołem szyby, a kolanem tworzy się znakomita dysza. Czy nie wiecie gdzie można zrobić deflektory na lagi? Pytam o zrobienie, bo do kupienia widziałem za prawie 6 stówek, dwa kawałki chromowanej blaszki i taka cena to moim zdaniem przegięcie. Może ktoś zna jakiś warsztat w Warszawie, który obrabia pleksi? Może jakiś sprytny kowal motocyklowy mógłby to zrobić? serdeczności Karo VStar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Zmień kąt ustawienia szyby jeśli to możliwe. Na bardziej pionowy. I ... odpisz czy zadziałało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weterynarz Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Zmień kąt ustawienia szyby jeśli to możliwe. Na bardziej pionowy. I ... odpisz czy zadziałało. przepraszam że się wtrącam ale orginalna jest tak pionowa jak przednia w autobusie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 8 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 przepraszam że się wtrącam ale orginalna jest tak pionowa jak przednia w autobusie Ależ proszę :flesje: Jak tak ze swoich doświadczeń z szybką w XJRze. Jak ją mocno pochyliłem to wiało spod spodu skoncentrowaną smugą?/strugą? powietrza. Jak ustawiłem w pionie troszku działała. Nie twierdzę że w tym przypadku recepta pomoże. Ale ... ma jedną zaletę ... jest tania :icon_mrgreen: i warto wypróbować zanim się wyda pieniądze na inne rozwiązanie. Czyli ... zmiana kąta ustawienia szyby po raz pierwszy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi