Skocz do zawartości

Yamaha Royal Venture, wątek użytkowników

maciejka 750
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

po prostu przychodzisz, dosiadasz , odjeżdzasz :biggrin: a po tobie zostaje plama z olejem w miejscu postoju :sad:

dokładnie tam gdzie jest amorek czyli przed tylnym kołem i problem gotowy :banghead:

A tak poważnie to pierwsze objawy zobaczyłem jakieś 2 lata temu po dalekich jazdach z małżonką + toboły ( połowa szafy) zobaczyłem kilka kropel pod amorkiem kropelki to nic strasznego, dopiero zeszłoroczne lato i jazda na Wolin i trasa powrotna dokończyły dzieła tak na oko ze 30 gram kałuża

Edytowane przez maciejka 750

Maciejka, to wychodzi na to, że w tym lub po tym sezonie będę miał tylny amor do regeneracji...
Pierwsze krople już były, teraz mam takie skrzypienie, pojękiwanie (jak siadam i wstaję).
Przód zrobiłem w zeszłym roku, czyli teraz pewnie przyszła pora na tył ;(

Jest wypadek, auto w rowie, Lekarz udziela pomocy rannym, Policja zabezpiecza miejsce zdarzenia, Straż Pożarna neutralizuje wycieki, a po pól godziny przyjeżdżają dzielni Strażnicy ze Straży Miejskiej i wypisują mandat za parkowanie na trawie…

Nie ma sprawy, po to jest forum, by sobie pomagać ;)

Mój robi skrzypu skrzypu po dłuższym postoju, ale potem to cichnie.
Zauważyłem kilka ciemniejszych plamek, szczególnie po deszczu lub myciu - spokojnie, to było tłuste i oleiste.
Teraz jest OK - dziś patrzyłem.
Miałem ochotę dziś pośmigać, ale jakoś nie starczyło czasu.
Pomyślałem, że jutro to zrobię, a tu zapowiadają śnieg i -1`C :mad:

No i ja się teraz pytam jak tu żyć, no jak tu żyć!?

Jest wypadek, auto w rowie, Lekarz udziela pomocy rannym, Policja zabezpiecza miejsce zdarzenia, Straż Pożarna neutralizuje wycieki, a po pól godziny przyjeżdżają dzielni Strażnicy ze Straży Miejskiej i wypisują mandat za parkowanie na trawie…

Skrzypienie po postoju to nie hałas amortyzatora tylko jego mocowania.Proponuje zdjąć amortyzator i jego elementy mocujące i wszystko wyczyścić i nasmarować.

2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km

2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500

O cenna uwaga.
Dziękuję za podpowiedź.

dojście proste jak drut

1. zdemontować siedzisko kierowcy

2. wyjąć akumulator

3. wymontować koszyczek akumulatora i górne mocowanie amorka masz na wierzchu , dolne bez problemu przed tylnym kołem leżąć pod motocyklem widać idealnie

dojście proste jak drut

2. wyjąć akumulator

3. wymontować koszyczek akumulatora i górne mocowanie amorka masz na wierzchu , dolne bez problemu przed tylnym kołem leżąć pod motocyklem widać idealnie

Edytowane przez maciejka 750

Panowie,czy byłby ktoś tak miły i uprzejmy i podał mi wymiary bagażnika dł/szer. nie musi być to jakoś super dokładnie

Kristofer tutaj http://allegro.pl/yamaha-xvz-1300-venture-i5025138797.html

gosciu sprzedaje różne części do Venturki i na zdjeciu jest bagażnik może wytargujesz sobie dobrą cenę :)

dojście proste jak drut

2. wyjąć akumulator

Dzięki. Powiedz Maciejka, czy musi stać na podnośniku?? Czy dam radę bez?

Kristofer tutaj http://allegro.pl/yamaha-xvz-1300-venture-i5025138797.html

gosciu sprzedaje różne części do Venturki i na zdjeciu jest bagażnik może wytargujesz sobie dobrą cenę :)

Dariow dzięki ale ja nie chcę kupić tylko robię sobie sam bo w orginale nie podobaja mi się te blachy pod nużkami

prace staneły bo brak czasu jak coś wyjdzie to sie pochwale

Dyzio77 wysłał mi fotki z wymiarami swojego

w między czsie robie jeszcze pozycyjne i stopy LED w migaczach może do wiosny sie uda

Dzięki. Powiedz Maciejka, czy musi stać na podnośniku?? Czy dam radę bez?

Podnośnik obowiązkowo! amorek stabilizuje cały tył, bez niego koło oprze się o błotnik może je uszkodzić a także ciężko podnieść moto aby zamontować amorek