maciejka 750 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 (edytowane) po prostu przychodzisz, dosiadasz , odjeżdzasz :biggrin: a po tobie zostaje plama z olejem w miejscu postoju :sad:dokładnie tam gdzie jest amorek czyli przed tylnym kołem i problem gotowy :banghead:A tak poważnie to pierwsze objawy zobaczyłem jakieś 2 lata temu po dalekich jazdach z małżonką + toboły ( połowa szafy) zobaczyłem kilka kropel pod amorkiem kropelki to nic strasznego, dopiero zeszłoroczne lato i jazda na Wolin i trasa powrotna dokończyły dzieła tak na oko ze 30 gram kałuża Edytowane 16 Stycznia 2015 przez maciejka 750 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intruz25 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Ale jaja :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio77 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Maciejka, to wychodzi na to, że w tym lub po tym sezonie będę miał tylny amor do regeneracji...Pierwsze krople już były, teraz mam takie skrzypienie, pojękiwanie (jak siadam i wstaję).Przód zrobiłem w zeszłym roku, czyli teraz pewnie przyszła pora na tył ;( Cytuj Jest wypadek, auto w rowie, Lekarz udziela pomocy rannym, Policja zabezpiecza miejsce zdarzenia, Straż Pożarna neutralizuje wycieki, a po pól godziny przyjeżdżają dzielni Strażnicy ze Straży Miejskiej i wypisują mandat za parkowanie na trawie… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejka 750 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 dokładnie ! skrzypu-skrzypu też było, nie za wiele ale szczególnie po dłuższym postoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristofer MKM Opublikowano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Dyzio77 dzięki za foty :)co do amora to mój po dłuższym postoju też poskrzypuje ale żadnych wycieków nie widaćno chyba że już nie ma co wyciekać ha ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio77 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Nie ma sprawy, po to jest forum, by sobie pomagać ;)Mój robi skrzypu skrzypu po dłuższym postoju, ale potem to cichnie.Zauważyłem kilka ciemniejszych plamek, szczególnie po deszczu lub myciu - spokojnie, to było tłuste i oleiste.Teraz jest OK - dziś patrzyłem.Miałem ochotę dziś pośmigać, ale jakoś nie starczyło czasu.Pomyślałem, że jutro to zrobię, a tu zapowiadają śnieg i -1`C :mad:No i ja się teraz pytam jak tu żyć, no jak tu żyć!? Cytuj Jest wypadek, auto w rowie, Lekarz udziela pomocy rannym, Policja zabezpiecza miejsce zdarzenia, Straż Pożarna neutralizuje wycieki, a po pól godziny przyjeżdżają dzielni Strażnicy ze Straży Miejskiej i wypisują mandat za parkowanie na trawie… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Skrzypienie po postoju to nie hałas amortyzatora tylko jego mocowania.Proponuje zdjąć amortyzator i jego elementy mocujące i wszystko wyczyścić i nasmarować. Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio77 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 O cenna uwaga.Dziękuję za podpowiedź. Cytuj Jest wypadek, auto w rowie, Lekarz udziela pomocy rannym, Policja zabezpiecza miejsce zdarzenia, Straż Pożarna neutralizuje wycieki, a po pól godziny przyjeżdżają dzielni Strażnicy ze Straży Miejskiej i wypisują mandat za parkowanie na trawie… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intruz25 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Mi też po dłuższym postoju robi skrzypu ,skrzypu i poskrzypuje ,wycieków brak :) :) :)Ale to już niestety starość ,kaplica itd. ha ha pozdrowienia :laugh: :laugh: :laugh: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harbuz Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 To jak większości mi też skrzypi.Może jakiś rysunek pomocniczy co do demontażu? Nawet nie wiem gdzie on jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejka 750 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 (edytowane) dojście proste jak drut1. zdemontować siedzisko kierowcy2. wyjąć akumulator3. wymontować koszyczek akumulatora i górne mocowanie amorka masz na wierzchu , dolne bez problemu przed tylnym kołem leżąć pod motocyklem widać idealniedojście proste jak drut1. zdemontować siedzisko kierowcy2. wyjąć akumulator3. wymontować koszyczek akumulatora i górne mocowanie amorka masz na wierzchu , dolne bez problemu przed tylnym kołem leżąć pod motocyklem widać idealnie Edytowane 22 Stycznia 2015 przez maciejka 750 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariow Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Panowie,czy byłby ktoś tak miły i uprzejmy i podał mi wymiary bagażnika dł/szer. nie musi być to jakoś super dokładnie Kristofer tutaj http://allegro.pl/yamaha-xvz-1300-venture-i5025138797.htmlgosciu sprzedaje różne części do Venturki i na zdjeciu jest bagażnik może wytargujesz sobie dobrą cenę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harbuz Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 dojście proste jak drut1. zdemontować siedzisko kierowcy2. wyjąć akumulator3. wymontować koszyczek akumulatora i górne mocowanie amorka masz na wierzchu , dolne bez problemu przed tylnym kołem leżąć pod motocyklem widać idealnie Dzięki. Powiedz Maciejka, czy musi stać na podnośniku?? Czy dam radę bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristofer MKM Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Kristofer tutaj http://allegro.pl/yamaha-xvz-1300-venture-i5025138797.htmlgosciu sprzedaje różne części do Venturki i na zdjeciu jest bagażnik może wytargujesz sobie dobrą cenę :)Dariow dzięki ale ja nie chcę kupić tylko robię sobie sam bo w orginale nie podobaja mi się te blachy pod nużkamiprace staneły bo brak czasu jak coś wyjdzie to sie pochwaleDyzio77 wysłał mi fotki z wymiarami swojegow między czsie robie jeszcze pozycyjne i stopy LED w migaczach może do wiosny sie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejka 750 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Dzięki. Powiedz Maciejka, czy musi stać na podnośniku?? Czy dam radę bez? Podnośnik obowiązkowo! amorek stabilizuje cały tył, bez niego koło oprze się o błotnik może je uszkodzić a także ciężko podnieść moto aby zamontować amorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi