wojtekk666666 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 (edytowane) Witam jestem WOjtek mam 16 prawie 17 lat 180 cm wzrostu i zamierzam kupic motor (motorower) do jazdy do szkoły i ogólnie po ulicy mam kilka pytan mysle ze doradzicie.. 1.czy lepiej kupic enduro czy scigacz o pojemnosci 80/50 ? osobiscie bardziej podoba mi sie scigacz 2.Jaki scigacz o poj. 80/50 lub 50 ccm jest najwytrzymalszy i w miare mocny ? :D 3.CO najlepiej kupic osobiscie patrzyłem na honde nsr aprille rs yamahe tzr i honde ns1 ale to starsze jest wolałbym cos nowwszzego zebym nie muysial dokładac do niego :D 4.Prosze o podanie modeli ktore beda pasowały do wzrostu bo niektorzy mowa ze aprilla rs jest mała i sie smiesznie wyglada na tym.. wiec czekam na odp :] pozdro :] :buttrock: :buttrock: :buttrock: :buttrock: Edytowane 28 Kwietnia 2010 przez wojtekk666666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawan3 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Ja bym radził yamaszke,jakos przypadkowo miałem okazje :biggrin: sie przejechac,a mam 182cm :bigrazz: Na dziewczyny działa,no i jakas tam przyjemnosc z jazdy jest :icon_biggrin: pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Digidy Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Ja bym radził yamaszke,jakos przypadkowo miałem okazje :biggrin: sie przejechac,a mam 182cm :bigrazz: Na dziewczyny działa,no i jakas tam przyjemnosc z jazdy jest :icon_biggrin: pozdro a tobie chodzi chyba o yamachę 80 ? a to dziewczyn lubią takie kopcące motorowery?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawan3 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 80/bez prawka,a pomyka, a ty nie mnie sie czepiaj,a lepiej doradz chlopakowi cos sensowniejszego :clap: i nie mow ze unikasz zapachu spalin :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Na początek to niech się zdecyduje czy chce 80ccm na kat A1 czy 50 na kartę motorowerową :icon_rolleyes: Druga sprawa Honda NSR występuje tylko jako 50 i 125, 50 jest mało popularna to ciężko będzie naprawić w razie ewentualnej awarii. Na 125 trzeba mieć A1. Ludzie mawiają, że najtrwalsza jest Honda NS-1 tylko licz się z tym, że jak Cię gliny wychaczą to w najgorszym wypadku powiesz "papa" prawie jazdy przy okazji dowiadując się od wszystkch w okolicy co o tym myślą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubertmtx Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Tylko honda ns-1 co z teg że jest starsza jak jest trwała i w dobrym stanie bedzie śmigała jeszcze bardzo długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Nadaje się wszystko, wybór pomiędzy "plastikiem" a enduro zależy od Ciebie, co Ci się bardziej podoba choć ja osobiście wziąłbym enduro bo są większe i bardziej uniwersalne. Nie określiłeś jaką kwotą dysonujesz a chyba to jest decydujące :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekk666666 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 (edytowane) Nadaje się wszystko, wybór pomiędzy "plastikiem" a enduro zależy od Ciebie, co Ci się bardziej podoba choć ja osobiście wziąłbym enduro bo są większe i bardziej uniwersalne. Nie określiłeś jaką kwotą dysonujesz a chyba to jest decydujące :) Max 4500 zł.. wiec cudów nie kupie..czyli yamaha a te cały derbi cz y cos innego ??? aa i czy kupie ta yamahe tzr rocznik tak 2000 + za te 4,5 koła ? :D Edytowane 29 Kwietnia 2010 przez wojtekk666666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 www.allegro.pl :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekk666666 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 www.allegro.pl :icon_rolleyes: Ale po co mam siedziec 2 h na necie jak moze ktos z Was wie cos o cenach i mi powie... ":P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Np. po to żeby wiedzieć co jest grane na "rynku" :icon_rolleyes: Druga sprawa to my nie jesteśmy alfą i omegą (a w tym kraju to trudne) żeby znać przykładowe ceny wszystkich sprzętów. Też musielibyśmy tkwić te 2 godziny na allegro. Jak wiesz czego szukasz tj Yamaha TZR rocznik min 2000 w cenie do 4500zł to już masz 3/4 potrzebnych rzeczy do wyszukiwarki. Szukanie zajmie 2 godziny wliczając ostre sranie przez godzinę i 30minut picia wody co by nie zemdleć z odwodnienia po owym sraniu :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekk666666 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 (edytowane) Np. po to żeby wiedzieć co jest grane na "rynku" :icon_rolleyes: Druga sprawa to my nie jesteśmy alfą i omegą (a w tym kraju to trudne) żeby znać przykładowe ceny wszystkich sprzętów. Też musielibyśmy tkwić te 2 godziny na allegro. Jak wiesz czego szukasz tj Yamaha TZR rocznik min 2000 w cenie do 4500zł to już masz 3/4 potrzebnych rzeczy do wyszukiwarki. Szukanie zajmie 2 godziny wliczając ostre sranie przez godzinę i 30minut picia wody co by nie zemdleć z odwodnienia po owym sraniu :flesje: NO ok hah..koncówka najlepsza.... dobnra sam lookne :P NO ok hah..koncówka najlepsza.... dobnra sam lookne :P Ku rde nie wiem co w koncu wybrac.... mam watpliwosci czy yamaha tzr 80/50 czy yamaha dt 80/50 enduro... bo tez fajne tylko ten wyglada tzr ma połowe lepszy... :/ Edytowane 29 Kwietnia 2010 przez wojtekk666666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 (edytowane) :::zamierzam kupic motor (motorower) do jazdy do szkoły i ogólnie po ulicy... 1. ... o pojemnosci 80/50 ... ... nie wiem co w koncu wybrac.... mam watpliwosci czy yamaha tzr 80/50 czy yamaha dt 80/50 enduro... bo tez fajne tylko ten wyglada tzr ma połowe lepszy... :/ Czuyli chcesz kupic motocykl z falszywa dokumentacja i jezdzic nim bez uprawnien :banghead: Jezeli motorower to tylko 50 ccm najlepszy bedzie Yamaha DT 50 :crossy: Edytowane 29 Kwietnia 2010 przez ks-rider Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobber Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 80/50? nie ma co kombinowac.. mozesz za duzo stracic. mialem yamahe dt 50 i moge ja polecic! ma duzo mocy i na kolach SM badzo ladnie sie prezentuje. takim motorkiem to wszedzie wjedziesz nie martwiac sie o plastiki. chyba ze tylko szosa to mozesz pomysles nad TZR, ale ja i tak bym wybrał DT 50 w wersji SM !! w tych pojemnosciach to tylko yamaha sprawdzone sprzety!! yamahe dt produkuja juz od 30-40 lat!! :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 I tak wszystko na Minarelli AM6 składane :wink: Yamaha może wypaść lepiej przy zawieszeniu i ramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi