DAMIAN750 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 (edytowane) witam jestem nowy i zabardzo nieumiem sie tutaj obsługiwac mniejsza o to mam honde vfr 750 i mam taki problem ze przerywa na calym gazie lub jak ja odpale gasnie całkiem co moze byc tego przyczyna??? jeszcze jedna ciekawostka gdy przekrece kluczyk i bez odpalania silnika wlacze swiatła swieca raz mocno a raz przygasaja i tak na zmiane przygasaja i swieca mocno a gdy jest odpalona i włacze swiatla to przerywa bardziej tak jak by cos robił zwarcie jak odpiołem regulator napiecia przekreciłem kluczyk właczyłem swiatla i dalej to samo czyli regulator napiecia nie ma nic z tym wspólnego .... moiże to byc przekaznik który znajduje sie przy akumulatorze co wchodzi kabel od rozrusznika??? prosze o pomoc czekam na jakies pomysły pozdrawiam :) ;/ lub prosze o kontakt przez gg jak byscie mogli pomózcie ;/ Edytowane 26 Kwietnia 2010 przez DAMIAN750 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 (edytowane) Najpierw wyczyść wszystkie połączenia i masę do ramy. Klemy muszą być czyste. Jak masz kolegę z motocyklem to podstaw aku. A "ten" przekaźnik, o którym piszesz to jest tylko do rozrusznika. Masz dość prosta sytuację. Czyścisz i włączasz patrząc czy sytuacja się zmieniła. Edytowane 26 Kwietnia 2010 przez _Monter_ Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIAN750 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 tak tez zrobiłem i nic jak na zgaszonym silniku włacze swiatła to przymruguja dalej i słychac jak by akumulator sie gotował tak jak by zwarcie czy cos było ....;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Chopie, a może jakie przecinki byś dał w swoim pierwszym poście? Zacznij od najprostszych rzeczy , tak jak Monter napisał,żeby przeczyścić wszystkie połączenia, styki itd. U mnie to dało bardzo wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi