szable Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Witam szanowne grono, czy ktoś z użytkowników ma rozebrany na częśći wał Urala albo rysunki techniczne takowego, bo potrzebuję wymiarów do ewntualnego dobrania japońskiego złożenia łożyskowego na korby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szable Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 siema. no myślę że na którymś ktoś mi konkretnie odpowie, a jak nie to w akcie desperacji rozłożę wał na prasie i sam sobie odpowiem. (i chyba tak będzie najszybciej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Najszybciej bedzie jezeli sprawdzisz to organoleptycznie, wiekszosc bajkopisarzy potrafi tylko na forum piane bic a jezeli zapytasz ich o konkrety to nabieraja wody w usta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mauser Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 hmm no ciekawy temat. zależy czym chcesz podziałac . ładowac same igiełki ... czy wstawic komplet łożyskowy tylko pytanie jak to wyglada z rozmiarami.. tradycyjnie mamy koszyczek z roleczkami.... trzeba by sie rozejrzec w kwestri rolek.. potem można szalec dalej ..czop można podwyzszyc.. ale najwazniejsze roli.. ma jeden rozebrany wiec na jutro moge wrzucic . o ile dobrze pamietam czop ma napewno srednice 40mm. (grubszy jak k 750 m 72), a korbowód.,, hmm musze spojrzec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szable Opublikowano 21 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 temat idzie sobie własnym życiem tu: http://www.kolyaska.fora.pl/mechanika,7/wa...ych,462-15.html wału jeszcze nie wyciągałem ale głowne wymiary i łożysko mam dobrane. oczywiście chodzi o łożysko z obiema bieżniami, żeby uniknąć ruskich materiałów i dokładności obróbki. (swoją drogą przy stali gwoździowej to rzeczywiście dokładność obróbki nie ma większego znaczenia, czyli jest to inne, kreatywne spojrzenie na optymalizację procesu produkcyjnego.) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi