treb0r Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 (edytowane) Dla chcacych posmigac po torze Poznac ponizej macie info http://www.aw.poznan.pl/motocykle/treningi10.html Nie ukrywam ze robilem prawko i kupowalem moto zeby raz na jakis czas bezpiecznie sobie posmigac :) wiec trzeba bedzie chyba zrobic ten certyfikat, ale z cenami to chyba MAŁA przeginka :-| Poki co trzeba bedzie sie podszkolic na Kartodromie w Bydgoszczy. Dzwonilem do Zarządu Okręgowego Polskiego Związku Motorowego w Bydgoszczy i powiedzieli, ze tor bedzie dostepny od przelomu kwiatnia/maja. Jazdy beda od godz 16 do 19 w poniedzialki i srody, z tym ze w poniedzialki dla tych mniej zaawansowanych (czyli dla mnie :) ) koszt to okolo 20-30 zl treb0r Edytowane 6 Kwietnia 2010 przez treb0r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLUE SV1 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Dla chcacych posmigac po torze Poznac ponizej macie info http://www.aw.poznan.pl/motocykle/treningi10.html Nie ukrywam ze robilem prawko i kupowalem moto zeby raz na jakis czas bezpiecznie sobie posmigac :) wiec trzeba bedzie chyba zrobic ten certyfikat, ale z cenami to chyba MAŁA przeginka :-| Poki co trzeba bedzie sie podszkolic na Kartodromie w Bydgoszczy. Dzwonilem do Zarządu Okręgowego Polskiego Związku Motorowego w Bydgoszczy i powiedzieli, ze tor bedzie dostepny od przelomu kwiatnia/maja. Jazdy beda od godz 16 do 19 w poniedzialki i srody, z tym ze w poniedzialki dla tych mniej zaawansowanych (czyli dla mnie :) ) koszt to okolo 20-30 zl treb0r witam no jak naprawie tylko moją niunię to chetnie do bydzi na kartodrom się przelece na razie jestem wyautowany na jakies dwa tygodnie minimum ehh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookas-Toruń Opublikowano 4 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 (edytowane) Z tego co wiem, to w Toruniu również można pośmigać sobie na dawnym torze rallycrossowym. Teraz jest to cały tor asfaltowy i można wjechać sobie na "trening" (tak to nazywają). Cena wydaje mi się znośna: 50zł. Można jechać moto :crossy: ale również można poszaleć sobie autem :icon_biggrin: Co prawda trybuny są jeszcze w przebudowie, ale jeśli chodzi o sam tor, to jest OK. Tu fota, jednego winkielka :icon_razz: http://img130.imageshack.us/img130/3315/torf.jpg A tak na marginesie, to można się skrzyknąć w 3-4 moto i poszaleć sobie :icon_twisted: Edytowane 4 Maja 2010 przez lookas-Toruń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pork Opublikowano 4 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 (edytowane) Pozamiatać by go mogli - chyba, że fota stara ; ) Bydgoski kartodrom nawierzchniowo daje radę. Można śmiało jeździć. Edytowane 4 Maja 2010 przez pork Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookas-Toruń Opublikowano 4 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 Fotka aktualna :icon_razz: Teraz po majówce z BMW, jest nagumowany i czyściutki :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartez Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 super barierki tzw żyletki- w razie ślizgu...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookas-Toruń Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 super barierki tzw żyletki- w razie ślizgu...... W razie ślizgu, zostajesz poćwiartowany przez barierki :icon_eek: Ale tylko na jednym łuku :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
treb0r Opublikowano 10 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 (edytowane) O kurcze, pierwsze slysze ze tor w Toruniu przebudowali :) Super sprawa jesli na calej dlugosci jest asfalt. Dzis sie tam przejade, moze porobie jakies fotki to zdam relacje:) Edit 1: PS. Narazie co mi sie udalo dowiedziec to, ze od 12.05 mają sie co srody odbywac tzw Track Day (wjazd 50 zl dla puszek?). Wyslalem mejla i dostalem odp, ze od 19.05 maja takze wpuszczac motocykle. O szczegołach beda jeszcze informowac:) Wiecej szczegolow: http://wicikrallyschool.com/ POzdro treb0r Edit 2: OK, co mi sie udalo dowiedziec. A wiec, obszedlem cala dlugosc toru, i tylko na ok 50 m nie ma nowego asfaltu, tak poza tym to nowka :) Jest petla tylko asfalcie. Gadalem z "zawiadowca" toru i powiedzial ze mozna przyjazdzac kiedykolwiek i mozna sobie bez problemu posmigac po torze (oprocz pewnie godzin kiedy beda track day - srody 14-19). Nie moze byc jednak wiecej niz 5 motocykli naraz na torze. Koszt godziny: 25 zl, pewnie do 20 by sie udalo stargowac (zawsze to 2 browary w kieszeni ;) ) Narazie caly czas sa prowadzone jakies prace kolo toru i miejscami sa slady błota od opon jakiegos ciezkiego sprzetu w poprzek toru, ale jak bedzie sucho to pewnie sie przedmucha ;) Napewno nie mozna tam jechac jak przez ostatnie 2 dni bedzie padac, bylem wczoraj i przed samym wjazdem gigantyczna kałuza, a raczej jezioro o dl ok 70-100m, ni jak sie motorem przejechac nie da. POzdro treb0r Edytowane 11 Maja 2010 przez treb0r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi