Skocz do zawartości

Posiadacze Mean Streak'ów - i my się połączmy

telemis
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Po wypadzie do Malborka i Gniewu stwierdziłem że wymiana łożyska główki ramy to mus !!!! Nie da sie tak jeździć by mieć z tego przyjemność a tym bardziej że na ciasnym rondku przeskoczyło w najmniej oczekiwanym momencie i musiałem sie podeprzeć co spowodowało że moją panią uderzyłem w pięte i nabiłem siniaka więc jak sami widzicie łożyska idą na wymianę już zakupiłem i po niedzieli wymiana :)

A co do moich wcześniejszych usterek z blokowaniem obrotów i bujaniem silnika ............. już ich nie ma :) więc moje udoskonalenie zainfekowało bestie :) wywaliłem je i teraz bryka aż miło :)

Pozdrawiam LWG i do przodu :)

No Skrzypko - koniecznie koniecznie sesja foto, bo mnie tez to czeka, ale jakos bez "Know how" to mi sie zabierac nie chce, no i policz czasowo ile Ci zeszlo, bo jezeli bedzie sporo zabawy, to lepiej oddac do fachmana, a czas to pieniadz w dzisiejszych czasach :)

Witam panowie :) niestety foto już nie będzie bo dziś odczytałem wasze posty a wczoraj wymieniłem łożyska więc bez zdjęć ale jedno co moge powiedzieć rozebranie to mały problem wszystko podwiesiłem na linkach problem pojawił sie wybić bieżnie z ramy bo nie ma żadnych wewnętrznych prowadnic by podejść wybijakiem ale z tym dałem sobie rade, mam małą szlifierkę i od wewnątrz zrobiłem miejsce w ramie na wybicie i dalej poszło jak po maśle więc bestia śmiga aż miło :) Jeśli ktoś ma urządzenie do wybijania bieżni to w ogóle nie ma kłopotu z wymianą łożysk :)

A czasowo w tempie spokojnym 3 godzinki i bestia na kołach :)

LWG panowie.

na allego były za 160 zł ja kupiłem w sklepie za 115 zł z przesyłką :)

• 4 tygodnie później...

Witam :)

Coś forum milczy :) może ktoś wpadnie i doradzi wiedzą bo moja bestia daje mi jakieś znaki ale nie bardzo wiem o co jej chodzi :) jak ujmuje gaz podczas jazdy odzywa sie jakbym kreta wpuścił do silnika takie drapanie na postoku nie ale za to na postoju na wolnych obrotach słychać czasami stukanie nie zawsze ale juz są jakieś objawy i to mnie niepokoi ale mimo to spędzamy razem dużo czasu :)

Pozdrawiam LWG

od 3 zamykam bestie i ruszam w bieszczady samochodem na tydzień :)

• 2 tygodnie później...

Wyciszyłem tłumik, z czego jestem zadowolony jednak pojawiła sie ciekawostka. Wyciszyłem go na tyle, że usłyszałem kosz sprzęgłowy i teraz moje pytanie, Wy też słyszycie na wolnych szum kosza?

TT

lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383
prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1
...i tak wszyscy umrzemy...

Czesc, w temacie cisza bo wszyscy pewnie wykorzystuja pogode, ktorej bylo jak na lekarstwo w tym roku do tej pory.

Skrzypko, u mnie podobne halasy powodowaly poluzowane srubki a to przy wydechu, a to przy obejmach ukladu chlodzenia, zauwazylem ze sprzecik jak to V-ka ma odpowiednie wibracje i czasem conieco sie poluzuje, moj ostatni wypad na Litwe skonczyl sie na przyklad zgubionymi tylnimi podnozkami (sic!) i lewym kierunkowskazem :D:D, kapnalem sie, jak kolega stwierdzil ze dziwny tuning zrobilem...

Monter, jak dasz rade nagraj filmik, ja dzisiaj po pracy oslucham i tez cos nagram, porownamy :), u mnie kazdy nowy dzwiek przysparza palpitacji serca i dodatkowej adrenaliny. :)

Milego !

Nie jest to nadzwyczajny dzwięk bo doskonake mi znany tylko kwestia tego czy u Was też ten kosz szumi " bo ten typ tak ma" czy też szykować się do zwalania boku. Przy najbliższej okazji nagram...jeśli coś da sie zarejestrować w kwestii tego dzwięku.

TT

Witajcie :) Wróciłem z wczasów wiec trzeba będzie uruchomić bestie choć zbyt wiele czasu nie będe miał bo przed wyjazdem kupiłem mieszkanie i musze je troche podremontować :) no ale na wszystko jest czas a przede wszystkim na wietrzenie tłoków :) i z tego co czytam takie odgłosy są nie tylko u mnie choć na wolnych obrotach słysze tylko czasami stuk a podczas jazdy przy ujmowaniu manetki właśnie takie drapanie mam nadzieje że nic złego z tego sie nie wykluje :) Piszcie na bierząco co i jak w naszych bestiach sie dzieje a ja sprawdze wszystkie śrubki i mocowania :) Może uda mi sie namierzyc te stuki :) Pozdraiwam LWG panowie

Edytowane przez skrzypko998

Od strony sprzęgła też u Ciebie szum ale od strony altka to w sumie mam wrażenie że coś stuka jednak film to film i może błędne refleksje nasuwać.

Dzisiaj wytargam bestię i też nagram filmik.

Jakby kogoś ciekawiło wyciszenie to ja zrobiłem to tak:

"|Osiągnąłem efekt, który chciałem w kwestii wyciszenia ale nie "uduszenia" wydechu.

Dzięki pomocy Edzia, który zrobił mi stożki oraz kilku doświadczeń wyszło to co miało wyjść.

Mam przeloty ale poprzedni właściciel wstawił przegrody w postaci podziurkowanych talerzy (na fotach).

Wyciąłem je z wydechu i okazało się mocno ściszały ten szatański dzwięk jaki był bez nich.

Po wsunięciu stożków dużej różnicy nie było między przegrodami a stożkami ale przyszło mi do głowy aby połączyć te dwa elementy. Postanowiłem też zrobić ten mój DB killer wyjmowany i dospawałem na boku taleza nakrętkę (foty przed przyspawaniem nakretek) a wydech od dołu i od strony koła przewierciłem co pozwoliło mi przykręcać i wykręcac db kilera.

Edzio uprzedzał, że dzwięk może zmarnieć jednak jest bardzo dobrze, jest wyraźny i rasowy ale nie "jadowity".

Wyszło mi coś takiego a poziom wyciszenia na filmiku:

08F4A535-B153-411A-BF8B-AE251293401E-136

A6B5DD76-6EDF-4E39-8473-010898917697-136

"

A tak mój gada...widocznie taki łomot po stronie altka to norma.

EDIT 18-08-2013

Ale Wy się opierda...wozicie :biggrin:

Ja zamontowałem centralny kufer, zrobiłem próbną traskę. Do wyjazdu jeszcze 16 dni a motong już gotowy. Super lata się na nowych laczach.

a tak wygląda z centralnym.

C5370C94-643A-40C2-83DE-28F7A78AE811-465

DA3D176C-E749-48FE-B234-AF173A536BEF-465

Witajcie.

Myślałem że mój chodzi jakoś nierówno ale one jak słysze chodzą właśnie tak :) co prawda gientek u mnie nie słychać takiego szorowania jak u ciebie na wolnych obrotach jedynie podczas jazdy jak ujme mu gazu na biegu to tak słysze i to tylko przy większej prędkości jeszcze tylko nie zlokalizowałem tego niepokojącego stuku który pojawia sie co jakiś czas mimo że dziś zrobiliśmy troche kilometrów bestia sprawowała sie dobrze i te stuki było słychac bardzo rzadko więc sam już nie wiem co go może boleć :) czas pokaże co sie wykluje :) mam nadzieje że nic złego :) Pozdrawiam :) LWG Panowie